Kaip jums tokios planuojamos naujovės: įsėdi į automobilį ir telefoną gali mesti lauk  (6)

Jungtinės Karalystės (JK) vairuotojams mobilieji telefonai automobiliuose gali būti nebereikalingi – svarstomi planai blokuoti mobilųjį signalą judančiame automobilyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų spauda skelbia, kad JK Transporto ministerija tariamai svarsto planus įdiegti naują technologiją, kuri vairuotojams užblokuotų mobilųjį signalą.

Įdiegus naująją programą, mobilieji telefonai taptų faktiškai nereikalingais, kadangi judančioje mašinoje būtų blokuojamos visos programos, kurioms reikia prieigos prie interneto ar mobilaus ryšio.

Šalies ministrai kitais metais planuoja susitikti su automobilių gamintojais ir mobiliųjų ryšių operatoriais aptarti svarstomą planą.

Naujoji strategija pradėta svarstyti po to, kai atlikus apklausą paaiškėjo, kad kas trečias vairuotojas JK pripažino prie vairo naudojantis mobilųjį telefoną.

O transporto politikos ir tyrimų fondo „The Royal Automobile Club Foundation“ (RAC) atlikto tyrimo metu paaiškėjo, kad apie penktadalis vairuotojų mano, jog tikrinti socialinius tinklus ir susirašinėti trumposiomis žinutėmis esant eismo spūstyje yra saugu.

Išmaniųjų telefonų gamintojai taip pat yra raginami sukurti į „Lėktuvo režimą“ panašų „Vairavimo režimą“ (liet. „Drive mode“), kuris užblokuotų skambučius, trumpąsias žinutes, elektroninį paštą ir padėtų vairuotojams išlikti netrukdomiems.

JK vyriausybė jau griebėsi veiksmų, bandydami sumažinti mobiliųjų telefonų naudojimą įvesdami griežtesnes bausmes. Tarp jų - teisių atėmimas iš naujų vairuotojų, 200 svarų bauda ir 6 baudos taškai.

O jeigu mobiliojo telefono išblaškyto vairuotojo sukeltas incidentas pražudė žmogų, tuomet jiems gresia laisvės atėmimo bausmė iki gyvos galvos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.today
Anglija.today
(14)
(2)
(12)

Komentarai (6)