Kaip jums naujoji estiška iniciatyva: jei nenori tarnauti kariuomenėje, būk hakeris  (12)

Estija atlieka eksperimentą, susijusį su vadinamųjų kiberšauktinių idėja, suteikdama galimybę aukštą IT kvalifikaciją turintiems jaunuoliams sustiprinti šalies kariuomenės elektroninę infrastruktūrą, užuot atlikus įprastą privalomąją karinę tarnybą, antradienį sakė vienas estų gynybos pareigūnas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-01-28 Kaip jums naujoji estiška iniciatyva: jei nenori tarnauti kariuomenėje, būk hakeris  (12)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gynybos ministerijos atstovas Erki Kodaras sakė naujienų agentūrai AP, kad 10–20 šauktinių dalyvauja šiame eksperimente, pradėtame praeitą vasarą. Jo rezultatai bus įvertinti, kai birželį pasibaigus šių jaunuolių tarnybos laikotarpis.

Pagal Estijos privalomosios karinės tarnybos sistemą jaunuoliai gali būti pašaukti į kariuomenę 8–11 mėn., nelygu kurios rūšies ginkluotųjų pajėgų daliniuose tarnauja.

Priskirtieji prie „kiberšauktinių“ gali tikėtis atlikti tarnybą kaip kariuomenės IT sistemų administratoriai arba programuotojai, sakė E. Kodaras.

Vyriausybinėms agentūroms ir kariuomenėms visame pasaulyje sunkiai sekdavosi pritraukti kibernetinio saugumo profesionalų dėl didelės konkurencijos su privačiuoju sektoriumi.

Pasak E. Kodaro, Estijos parengtas planas gali suteikti galimybę įtraukti šiuos specialistus į šalies ginkluotąsias pajėgas arba kariuomenės rezervą. Ministerijos atstovas pabrėžė, kad bet kokiu atveju švaistyti informacijos technologijų talentus būtų neprotinga.

„Nebūtų gerai, jeigu aukštos kvalifikacijos IT specialistai tarnautų vairuotojais“, – pažymėjo jis.

Estijos „kiberšauktinių“ planas yra neįprastas, bet daugelio šalių kariuomenės turi vienokias ar struktūras, į kurias nukreipiami pašaukti kibernetinio saugumo profesionalai.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(54)
(1)
(53)

Komentarai (12)