Atsakymai į tokius klausimus, kuriuos vyrai gėdijasi užduoti net gydytojui (Video)  ()

Egzistuoja įvairių intymių sveikatos klausimų, kurie neduoda ramybės daugeliui vyrui. Tačiau tik nedaugelis išdrįsta to paklausti, sako LSMU profesorius Alvydas Unikauskas. Gydytojas atsako į kelis dažnai užduodamus klausimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar masturbacija kenkia vyrų vaisingumui?

Apvaisinimas yra labai sunkus procesas tiek kiaušialąstei, tiek spermatozoidui. Masturbacija vaisingumui nekenkia, tačiau, kuo daugiau vyras turi spermatozoidų, tuo didesnė tikimybė, kad apvaisinimas įvyks sėkmingai.

Todėl, jei siekiama susilaukti vaiko ir priklausomai nuo vyrų amžiaus, gydytojas pataria spermatozoidus taupyti.

Ar normalu, kad vyriškasis pasididžiavimas yra užsilenkęs į vieną pusę?

Erekcijos metu vyrų lyties organas paprastai būna pakrypęs į vieną ar kitą pusę. Tačiau, jeigu vyras tuo metu jaučia skausmą, stiprų tempimo jausmą, jei pastebi, kad varpa pakrypusi ar net sulinkusi beveik stačiu kampu, galima įtarti esant problemą. Toks išsirietimas vadinamas Peirono liga, arba varpos fibromatoze.

Ar tiesa, kad vyriškasis pasididžiavimas su amžiumi mažėja?

Tikrai ne. Vyro erekcija priklauso nuo kraujotakos. Suprastėjus kraujotakai į varpą priteka mažiau kraujo, todėl vizualiai ji atrodo mažesnė.

Ant varpos atsirado gumbas. Ar tai vėžys?

Iš vyrų onkologinių ligų varpos vėžys Lietuvoje yra retas, tačiau jis egzistuoja. Pagrindinė varpos vėžio išsivystymo priežastis yra žmogaus papilomos virusas ir dauguma žmonių nežino, kad yra juo užsikrėtę.

Virusas plinta lytiniu būdu ir organizme lieka visą gyvenimą. Vis dėlto kai kuriems žmonėms atsiranda matomų karpų ant varpos, kurios gali peraugti į varpos vėžį. Dažniausia karpų ir vėžio vieta yra varpos galvutė. Iš pradžių pacientas jokių ligos požymių nejaučia, vėliau atsiranda papilomos, arba mazgeliai, kurie išopėja, gali šiek tiek kraujuoti. Pastebėjus šiuos simptomus reikėtų atlikti tyrimus.                         

Išsamiau apie šiuos atsakymus – laidos „Klauskite daktaro“ įraše.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(15)
(8)
(7)

Komentarai ()