Japoniškas gyvenimas beveik kaip katorgoje: net vyrai nebenori sekso  (1)

Pasaulis praėjusį antradienį šventė meilės dieną, o japonai nebenori kurstyti žiežirbų miegamajame – daugybė sutuoktinių nebesimyli. Japonijoje, kur sparčiai mąžta gimstamumas, tokia žinia nieko gera nežada.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijos Šeimos planavimo asociacija atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad beveik pusė iš daugiau kaip šešių šimtų apklaustų žmonių, kurie turi vyrą ar žmoną, nesimylėjo su partneriu daugiau nei mėnesį ir nemano, kad tai artimiausiu metu pasikeis.

Asociacija apklausė 3 tūkst. žmonių, kurie buvo nuo 16 iki 49 metų. Šiame tyrime dalyvavo ir 655 žmonės, kurie yra susituokę.

Rekordinis skaičius – 47,2 procento susituokusių vyrų ir moterų – prisipažino gyvenantys „santuokoje be sekso“, kaip tai įvardijo tyrėjai. Ir šis skaičius yra 2,6 proc. didesnis nei 2014-aisiais. O 2004 metais tokių respondentų buvo 31,9 proc.

„Porų, kurios gyvena santuokoje be sekso, vis daugėja“, – nustatė asociacijos prezidentas Kunio Kitamura.

Kai kurie ekspertai teigia, kad aistros sumažėjimas nėra vien Japonijos visuomenės bruožas, bet visų industrializuotų tautų. Mat žmonės randa vis mažiau laiko ir jėgų intymumui.

Mažiausi lytinio aktyvumo skaičiai užfiksuoti apklaustų japonų grupėje, kurią sudaro penktąją dešimtį skaičiuojantys žmonės. Daugiau nei 22 proc. apklaustų japonių prisipažino, kad lytiniai santykiai jas vargina.

35 proc. vedusių vyrų sakė, jog po darbo grįžta tokie pavargę, kad apie seksą net negalvoja, – 2014-aisiais tokių vyrų buvo 21,3 proc.

„Tai – pirmas kartas, kai tokį atsakymą pateikė per 30 proc. vyrų, – pabrėžė K. Kitamura. – Reikia ne tik atsižvelgti į mūsų šalyje nustatytas darbo valandas ir ką nors keisti, bet ir atkreipti dėmesį į tai, kaip žmonės dirba.“

Japonijoje daugybė žmonių dirba viršvalandžius, o vyriausybė planuoja įvesti limitą, kuris leistų per mėnesį nustatytą darbo laiką viršyti 60 valandų.

Sumenkęs lytinis potraukis tarp susituokusių porų prisideda ir prie gimstamumo mažėjimo.

Dabartinis gimstamumo lygis – 1,4 vaiko vienai moteriai – yra nepakankamas, kad būtų išvengta ateities ekonominio nuosmukio ir socialinių problemų.

Reikia, kad lygis pasiektų bent 2,1 vaiko moteriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(29)
(3)
(26)

Komentarai (1)