Apie kavos žalą jau žinote, bet ir arbata nėra šventa - 5 priežastys, kodėl ryte šių gėrimų reikėtų vengti  ()

Indijoje daugelyje namų rytas prasideda nuo puodelio arbatos, kuri ne tik leidžia pabūti su savo mintimis, bet ir yra naudinga sveikatai, rašo Food.ndtv.com. Juodojoje arbatoje yra gausu antioksidantų, kurie stiprina imuninę sistemą ir gerina medžiagų apykaitą, tačiau ekspertai pataria: „Nepradėkite savo dienos su kofeinu – nesvarbu, ar tai arbata, ar kava.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuos gėrimus reikėtų gerti po pusryčių, nes arbatos puodelis, išgertas nieko nevalgius, gali sukelti virškinimo problemų. Ir ne tik.

Štai 5 priežastys negerti arbatos, nieko nevalgius:

1. Tai sutrikdo jūsų medžiagų apykaitą.

Arbata prieš pusryčius gali sutrikdyti medžiagų apykaitą dėl rūgštinių ir šarminių skrandžio medžiagų disbalanso. Neigiamus virškinimo sistemos padarinius galite jausti visą dieną.

2. Tai pašalina iš organizmo skysčius.

Anot svorio metimo ir sveikatingumo trenerės Lokendros Tomar, arbata yra diuretikas, o tai reiškia, kad ji pašalina iš organizmo skysčius. Po nakties organizmui ir taip trūksta skysčių, tad arbata tai tik sustiprina.

3. Tai kenkia burnos sveikatai.

Geriant arbatą prieš pusryčius, burnoje padidėja rūgštingumo lygis, o tai gali sukelti emalio eroziją ar net gingivitą.

4. Nemalonus kofeino poveikis.

Kofeinas suteikia energijos, tačiau išgėrus arbatos ar kavos, prieš tai nieko nevalgius, gali sukelti pykinimą, galvos svaigimą ir kitus nemalonius pojūčius. Tad arbatą ar kavą patariama gerti tik pavalgius.

5. Tai gali sukelti pilvo pūtimą.

Jei arbatą geriate su pienu, tai gali sukelti dar ir pilvo pūtimą, ypač jei jūsų organizmas netoleruoja laktozės.

Rytinė arbata ar kava – kuo ją pakeisti?

Rytui, anot L. Tomar, tinkamiausi yra šarminiai gėrimai, pavyzdžiui, pasukos ar drungnas vanduo su žiupsneliu rožinės Himalajų druskos. Taip pat galite gerti ir vandenį, pagardintą citrina, keletu lašų kokosų ar obuolių acto, arba kokosų vandenį.

Įprastą rytinį puodelį kavos ar arbatos patariama atidėti vėlyvam rytui, kai esate papusryčiavę ir jūsų virškinimo sistema yra pasiruošusi suvirškinti kofeino turinčius gėrimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(13)
(12)
(1)

Komentarai ()