Atrodo kaip vaiduokliška pabaisa iš vandenyno gelmių: mokslininkai aptiko keistą beveidę žuvį (Video)  ()

Mokslininkai rado mįslingąją „beveidę“ žuvį dalyvaudami giliuosius vandenis tyrinėjančioje ekspedicijoje Australijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši rūšis buvo ilgą laiką nematyta – tyrėjams jos nepavyko pamatyti ilgiau nei šimtmetį per anksčiau vykusias panašaus tipo ekspedicijas.

Pastarosios ekspedicijos metu buvo pasiektas beveik 4 km gylis, rašo telegraph.co.uk. Tyrėjai mano, kad 40 cm žuvis priklauso tai pačiai rūšiai, kuri buvo sugauta per mokslinę ekspediciją dar 1870-aisiais.

Žuvies sandara yra neįprasta: ne tik ji neturi žuviai būdingų „veido“ bruožų, bet ir jos burna kūne yra žemiau, nei žuvies širdis, tad susidaro įspūdis, kad žuvis yra „beveidė“, kai į ją žiūrima iš šono.

„Ši žuvis turi šnerves ir burną, bet ne veidą, - sakė Australijos Viktorijos muziejaus atstovas Di Bray „ABC News“. - Panašu, kad ji turi akis kiek giliau, bet praktiškai jų nesimato.“

Beveidė žuvis video reportaže

Per dvi savaites trukusią ekspediciją tyrėjai rado ir daugiau keistų padarų, kurių keli – ryškiai raudonas smailas akmenų krabas, toksiški ežiai, giliavandeniai unguriai ir dideli jūros vorai.

„Viskas ten, triuškinančioje gilumoje, gyvena tamsoje ir šaltyje, tad daugelis padarų turi didelius geluonis ir neturi akių, o savo grobį medžioja pagal jų skleidžiamą kvapą“, - sakė ekspedicijai vadovaujantis mokslininkas Timas O'Hara kanalui „Nine News“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(22)
(0)
(22)

Komentarai ()