Palaikyti smegenų jaunystę nėra taip sunku kaip atrodo - štai ką turite daryti  ()

Žmogus nėra amžinas. Bėgant metams, jo kūnas pamažu susidėvi, taip pat ir smegenys. Kad taip neatsitiktų, kad neprarastume atminties ir netaptume senatvėje silpnapročiais, reikėtų kuo anksčiau pradėti „mankštinti“ smegenis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geriausias būdas tai daryti – reguliariai skaityti knygas ir rašyti dienoraštį. Tai savo eksperimentais įrodė mokslininkai iš Čikagos Rusho universiteto medicinos centro, vadovaujami atminties problemų ir demencijos eksperto Constantino Arfaniso.

Skaitymas ir dienoraščio rašymas – du būdai, padedantys mums palaikyti gerą smegenų darbą. Kaip teigia Arfanisas, jie suaktyvina neuroninius ryšius ir sulėtina amžiaus pokyčius. Ši veikla padeda atsipalaiduoti, išreikšti savo emocijas, nors trumpam išvaduoja nuo dienos problemų ir streso. Svarbiausia, kad toks užsiėmimas gelbsti nuo senatvinės demencijos.

Mes visi trokštame gyventi kuo ilgiau. Galbūt kai sulauksime aštuoniasdešimties, gyvenimas nebeatrodys toks malonus, nes jo kokybė gali smarkiai suprastėti dėl sveikatos problemų. Prie širdies ir kraujagyslių ligų, artrozės dažnai prisideda labai nemalonus dalykas – atminties praradimas. Nereikia iš anksto baimintis, nes tai, kokia bus jūsų senatvė, priklauso nuo dabartinio gyvenimo būdo.

Tokie užsiėmimai kaip skaitymas, stalo žaidimai su draugais, rašymas padeda išlaikyti pajėgų ir jaunatvišką protą.

Pagal mokslinių tyrimų duomenis, išspausdintus žurnale „BIPsych“, kelios minutės kasdien, skirtos savo mintims ir emocijoms užrašyti, gerina protinius sugebėjimus.

Nusipirkite įdomią knygą, dienoraščio sąsiuvinį ir pradėkite rūpintis savo ateities sveikata dabar.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(18)
(6)
(12)

Komentarai ()