8 įdomios apleistos vietos, kurias labai pamėgo smalsūs nuotykių ieškotojai  ()

Pasaulyje yra daug apleistų vietų su tam tikrais objektais ar be jų, ir kiekviena iš jų turi savo istoriją. Vienos vietos kelia baimę, kitos – susižavėjimo jausmą. Portalas „AdMe.ru“ atrinko 8 apleistas vietas, kurios žavi savo mistine atmosfera.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

8. Mičigano centrinė geležinkelio stotis, Detroitas

Ši stotis buvo pastatyta 1913 metais, ir tuo metu ji buvo aukščiausia pasaulyje. Stoties darbas buvo sustabdytas 1988 metais, tačiau praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje ji buvo atverta lankytojams. Vėliau stotį uždarė dėl daugybės vandalizmo aktų, ir šiandien ji yra apleista, bet saugoma.

7. Pripetė, Ukraina

Pripetė yra miestas vaiduoklis Kijevo srityje, Ukrainoje. 1986 metų balandžio 27 dieną įvykus avarijai Černobylio atominėje elektrinėje, buvo paskelbta apie evakuaciją. Žmonėms buvo uždrausta pasiimti kokių nors daiktų, o siekiant išvengti panikos, gyventojams buvo pasakyta, kad jie netrukus sugrįš namo. Šiandien būti mieste santykinai yra nepavojinga, organizuojamos ekskursijos po jo apylinkes.

6. Vandenyninis laineris „S.S. America“

1940 metais pastatytas laineris 1941 metais buvo paverstas karo transportiniu laivu ir pervadintas į „U.S.S West Point“. Pokario metais laivas tapo keleiviniu, o 1980 metais jį norėjo pritaikyti kalėjimui. 1994 metais Atlanto vandenyne kilo smarki audra, ir laivas užplaukė ant seklumos prie Fuerteventuros salos Kanarų salyne. Visas laivo ekipažas buvo evakuotas sraigtasparniu.

5. „Discovery Island“, Florida, JAV

„Discovery Island“ yra 4,7 ha ploto sala Bay Lake mieste, Floridoje. Ji yra Walto Disney`aus „Walto Disney`aus pasaulio“ („Walt Disney World“) teritorijoje. 1974 metais ši sala buvo atidaryta lankytojams, kur žmonės galėjo stebėti retų rūšių paukščius ir kitokius gyvūnus. W.Disney`us iš pradžių šią salą pavadino „Lobių sala“ („Treasure  Island“), vėliau davė naują pavadinimą – „Atradimų sala“ („Discovery Island“). Vėliau „Atradimų sala“ buvo pavadinta „Disney`aus gyvūnų karalystės“ (Disney's Animal Kingdom) teritorija, o ši sala 1999 metais lankytojams buvo uždaryta ir dabar stovi apleista. 

4. Viešbutis „Del Salto“, Bogota, Kolumbija

„Del Salto“ buvo uždarytas praėjusio amžiaus paskutiniojo dešimtmečio pradžioje dėl užsitęsusios rekonstrukcijos ir dėl to sumažėjusio turistų susidomėjimo. Tačiau turistų susidomėjimą šiuo viešbučiu labiausiai sumažino paviešinta informacija, kad jame įvyko keletas savižudybių. Daugelis mano, kad jų priežastis – mistinė pastato jėga.

3. Karo ligoninė Belice (Beelitz), Brandenburgas, Vokietija

Ši apleista ligoninė tarnavo tiek vokiečių, tiek sovietų kariuomenėms. Garsiausias šios vietos pacientas – Adolfas Hitleris. Vietiniai gyventojai ir turistai sako, kad netoli ligoninės vyksta neįprasti dalykai ir pastebimi paranormalūs reiškiniai.

2. Mirandos pilis, Celles, Belgija

Graži neogotikinė pilis Celles miestelyje, Namuro provincijoje, Belgijoje, stovi tuščia ir apleista nuo 1991 metų. Lėšų išlaikyti pilį geros būklės reikia labai daug, ir rasti investuotojų nepavyko. Šioje pilyje buvo filmuojamas amerikiečių serialas „Hanibalas“ („Hannibal“).

1. Elektrinė Šarlerua mieste, Belgija

2006 metais „Greenpeace“ pateikė daug neigiamų atsiliepimų apie elektrinę. Pranešime pažymima, kad Šarlerua (Charleroi) yra atsakinga už 10 proc. anglies dioksido išmetimą į aplinką šalyje. Po to, 2007 metais, elektrinė buvo uždaryta.

Parengė Leonas Grybauskas

Ir arčiau Lietuvos galima aptikti įdomių apleistų vietų. Pavyzdžiui, apleistas Skrundos karinis miestelis daugeliui primena Pripetę, tačiau iki jo nusigauti ir sugrįžti galima tą pačią dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(28)
(4)
(24)

Komentarai ()