Kai skanu ir sveika - 5 gardūs maisto produktai, padedantys išvengti vėžio  ()

Vėžys yra liga, kuriai būdingas nekontroliuojamas ląstelių dauginimasis. Egzistuoja daugiau kaip 100 įvairių vėžio rūšių, kiekvienas jų skiriamas pagal ląstelės, kuri buvo paveikta pirmoji, tipą. Vėžiniai susirgimai Lietuvoje yra antra pagal dažnumą mirties priežastis, nusileidžianti tik širdies ir kraujotakos ligoms. Tam tikri maisto produktai dėl savo savybių padeda stabdyti navikų formavimosi organizme procesą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai penki, kurie yra ypač gardūs, tad juos išties verta įtraukti į savo valgiaraštį tiek gydantis, tiek vėžio profilaktikai.

1. Mėlynės ir avietės

Mėlynės ir avietės – augalai, puikiai žinomi dėl savo antivėžinių savybių, ypač kai kalbama apie kiaušidžių vėžį. Tad jos puikiai tinka vėžio profilaktikai. Taip pat yra žinoma, kad šios uogos padeda mažinti oksidacinį stresą ir angiogenezę (kraujagyslių formavimąsi piktybiniame navike).

2. Kava ir žalioji arbata

Kava ir žalioji arbata yra ne tik patys populiariausi kasdieniai gėrimai – jie pristabdo ir vėžio vystymąsi.

3. Pomidorai

Harvardo mokslininkai neseniai ištyrė, kad vyrams, kurie reguliariai valgė apdorotus pomidorus, prostatos vėžio rizika buvo 50 proc. mažesnė. Išaiškinta, kad pomidorai neįtikėtinai efektyvūs stabdant angiogenezę.

To priežastis – pomidoruose esantys dideli kiekiai likopeno – medžiagos, kuri turi stiprių antiangiogenezinių savybių. Ekspertai aiškina, kad likopenо koncentracija išauga, kai jis paveikiamas aukšta temperatūra. Todėl termiškai apdoroti pomidorai labai efektyvūs, siekiant sustabdyti vėžį.

4. Juodasis šokoladas

Daugeliui tai skamba beveik neįtikėtinai. Juodasis šokoladas – neįtikėtinai skanus desertas ir padeda pakelti nuotaiką, o tai jau savaime naudinga sveikatai. Tačiau jis ir padeda kovoti su vėžinėmis ląstelėmis.

5. Ciberžolė

Šis prieskonis labai naudingas sveikatai. Ciberžolė garsėja kaip efektyviai svorį mažinanti priemonė, tačiau ji yra naudojama ir vėžio profilaktikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()