Pasak gydytojo, tereikia vos dviejų šaukštelių šio produkto, kad organizme pajustumėte stebuklingus pokyčius (Video)  (3)

Obuolių actas naudingas metant svorį, jis padidina sotumo jausmą – vartokite jo po 2 arbatinius šaukštelius kasdien, siūlo gydytojas Alvydas Unikauskas LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Obuolių sidro actas sumažina cholesterolio kiekį ir palaiko normalų cukraus kiekį kraujyje, sumažina refliuksą. Laidoje A. Unikauskas pasakojo ne apie eilinį actą ir ne apie acto rūgštį, o apie obuolių actą.

Obuolių actas gali padėti sumažinti padidėjusį cukraus kiekį kraujyje. Tikima, kad actas gali padėti blokuoti kai kuriuos virškinimo fermentus, kurie angliavandenius mūsų organizme suskaido į cukrų. Tai suteikia organizmui daugiau laiko pašalinti cukrų iš kraujo, užkerta kelią cukraus svyravimams.

„Actas taip pat pagerina insulino receptorių jautrumą insulinui. Tada efektyviau panaudojama gliukozė. Vienas tyrimas parodė, kad du šaukšteliai obuolių acto prieš miegą net 6 procentais sumažino cukraus kiekį kraujyje žmonėms, sergantiems antro tipo cukriniu diabetu“, – kalba A. Unikauskas.

Actas dėl kelių priežasčių itin naudingas širdies sveikatai. Visi puikiai žinome, kad jei kraujyje yra daug blogojo cholesterolio, tai širdžiai bus blogai. Viena priežastis – obuolių actas mažina cholesterolio kiekį, antroji priežastis – nuolatinis ir sistemingas obuolių acto vartojimas padeda sumažinti kraujo spaudimą.

„Obuolių actas naudingas metant svorį, jis padidina sotumo jausmą – vartokite jo po 2 arbatinius šaukštelius kasdien“, – pataria gydytojas.

Viename tyrime dalyvavę žmonės nedidelį acto kiekį vartojo kartu su dideliu angliavandenių kiekiu, kad būtų suprantamiau, – su saldumynais. Išgėrus acto, nežiūrint į tai, kad buvo valgomi saldumynai, o jie visada padidina vėliau suvalgomo maisto kiekį, likusią dienos dalį tiriamieji suvartojo mažiau maisto.

„Du šaukšteliai obuolių acto prilygsta 200–300 kalorijų. Vien dėl šios priežasties per mėnesį galite atsikratyti daugiau kaip pusės kilogramo“, – skaičiuoja A. Unikauskas.

Daugiau apie obuolių acto naudą sveikatai ir buityje – vaizdo įraše:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai (3)