Neatsisakykite patiekalų su česnaku - 7 produktai, galintys panaikinti nemalonų česnakinį burnos kvapą  ()

Česnakas – gurmanų silpnybė, tačiau dažnai nuo patiekalų su česnaku atbaido nemalonaus kvapo iš burnos perspektyva. Jei laukia pasimatymas ar susitikimas darbo reikalais, dauguma žmonių tikriausiai atsisakytų užkandžio su česnaku. Bet jei vis tik suvalgėte česnako, nepanikuokite – yra produktų, kurių užkramčius padėtis pagerės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reikia žinoti, kad kvapas iš burnos sklinda ne todėl, kad tarp dantų liko česnako dalelių, o todėl, kad virškinant česnaką susidaro sieros junginių, kurie patenka į kraują, kraujas išnešioja juos po visą organizmą, taip pat ir į gerklę su burna. Dėl šios priežasties dantų valymas nepadės – reikia neutralizuoti organizme vykstantį procesą.

1. Mėtos

Mėtos – gamtinis gaiviklis. Geriausia pakramtyti žalios mėtos lapelį, tada kvapas iš burnos bus gaivesnis. Jei suvalgėte patiekalo su česnaku per šventinius pietus, deserte turėtų būti mėtų lapelių – juk jais dažnai puošia tortus. Arba galima paprašyti mėtų lapelių.

2. Petražolės

Nemalonų kvapą panaikins petražolės. Jos puikiai valo gomurį, taigi maisto likučių, o kartu ir bakterijų, burnoje neliks. Petražolės – natūralus absorbentas. Pakaks kelių šakelių (analogišką poveikį turi krapai). Petražolės sušvelnins ir alkoholio kvapą.

3. Pienas

Pienas ir pieno produktai gelbėja nuo nemalonių kvapų. Tik pieną gerkite prieš valgydami – tada poveikis bus stipresnis. Jei nepavyko, išgerkite stiklinę riebaus pieno arba jogurto iš karto po valgio, kad sumažintumėte sieros koncentraciją organizme.

4. Žalioji arbata

Odontologų teigimu, žalioji arbata dėl didelio kiekio katechinų veikia ne prasčiau, nei burnos skalavimo skystis. Taigi po česnakinių patiekalų gerkite ne kavą, o arbatą – taip daugiau šansų atšviežinti burnos kvapą.

5. Kavos pupelės

Sukramtykite 1–2 kavos pupeles – taip neutralizuosite kvapą. Tokį patį poveikį turi ir kardamono grūdeliai.

6. Garstyčios

Po patiekalo su česnaku suvalgykite šaukštelį aštrių garstyčių arba sukramtykite kelis grūdelius – abiem atvejais iš burnos pakvips maloniau.

7. Obuoliai

Obuoliai – ne tik vitaminų šaltinis, bet ir vaisiai, veiksmingai naikinantys nemalonų kvapą iš burnos. Greičiausi taip yra todėl, kad juose, kaip ir mėtose, yra fenolio smalos (tiesa, mažiau), kuriai sąveikaujant su siera susidaro bekvapės molekulės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()