Lietuvos mokslininkai jau sulaukia verslininkų užklausimų apie tai, kas geriau - kepti žiogai ar pyragėliai su vapsvomis? O ką renkatės jūs? (Video)  ()

„Pasaulyje didėjant žmonių skaičiui, vabzdžių įtraukimas į valgiaraštį yra reali išeitis sprendžiant žmonijos maisto iššūkį. Prognozuojama, kad iki 2050 pasaulio gyventojų skaičius paaugs daugiau nei dviem milijardais ir sieks beveik 10 milijardų. Todėl ieškoma efektyvesnių maisto gamybos būdų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-02-08 Lietuvos mokslininkai jau sulaukia verslininkų užklausimų apie tai, kas geriau - kepti žiogai ar pyragėliai su vapsvomis? O ką renkatės jūs? (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gamtos tyrimų centro entomologas ir VU Gyvybės mokslų centro profesorius Sigitas Podėnas sako, kad jau dabar sulaukia verslininkų užklausimų. Verslininkai nori auginti vabzdžius žmonių maistui.“ - sudomina „Mokslo sriubos“ vedėjas Ignas Kančys.

Kiek tūkstančių vabzdžių rūšių veisiasi Lietuvoje? Kokius vabzdžius tyrinėja prof. Sigitas Podėnas? Kodėl vabzdžiai kartais auginami laboratorijose?

Tai ir dar daugiau apie mažuosius mūsų planetos gyventojus sužinosite laidoje „Mokslo sriuba“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslo sriuba
Mokslo sriuba
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()