FTB: Izraelis slapta klausėsi Donaldo Trumpo telefoninių pokalbių ir tam naudojo „StingRay“ įrenginius  (3)

Federalinis tyrimų biuras (FTB) įtaria, kad Izraelio žvalgyba mėgino šnipinėti JAV prezidento Donaldo Trumpo administraciją ir klausytis telefoninių pokalbių tarp Trumpo ir jo kabineto narių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trys buvę aukšti vyriausybės pareigūnai, laikydamiesi anonimiškumo, leidiniui „Politico“ teigė, kad 2017-aisiais FTB pareigūnai Vašingtone rado „StingRay“ įrenginius ir pėdsakai nuvedė į Izraelį.

Dar vienas šokiruojantis dalykas yra tas, kad nors Donaldo Trumpo administracija apie tai ir buvo informuota, niekada nebuvo viešai ar privačiai apie tai pasakyta Izraelio vyriausybei ir pareikštas bent jau nepasitenkinimas apie tariamus bandymus pasiklausyti pokalbių.

Kalbant apie „StingRay“ įrenginius, tai jie imituoja mobiliųjų telefonų bokštus ir taip apgauna šalia esančius telefonus. Signalas yra nukreipiamas ne į faktinius bokštus, o prieš tai keliauja per šiuos įrenginius ir dėl to bet kuris telefonas ar kitas įrenginys tampa neapsaugotas nuo atakų.

Galima lengvai sužinoti tokio telefono buvimo vietą, ID informaciją, klausytis telefoninių pokalbių ir skaityti pranešimus.

„Buvo visiškai aišku, kad už tai [pokalbių klausimą] yra atsakingas Izraelis“, - „Politico“ teigė vienas iš oficialių pareigūnų. Tokią išvadą FTB padarė po to, kai buvo nuodugniai ištirti „StingRay“ įrenginiai.

Tokiais atvejais įprasta sulaukti reakcijos ir netgi gana audringos, bet greičiausiai JAV administracijos reakcijos nebuvo sulaukta dėl to, kad siekiama su Izraeliu išlaikyti teigiamus santykius. „Aš nežinau, visiškai nežinau, kad kas nors už tai būtų prisiėmę atsakomybę“, - „Politico“ teigė vienas iš pareigūnų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(54)
(3)
(51)

Komentarai (3)