Jei buliai net nemato raudonos spalvos, kodėl jie puola raudoną audeklą? (Video)  ()

Raudono audeklo matadoro rankose ir jį puolančio buliaus vaizdas yra beveik legendinis ir visiems puikiai atpažįstamas. Todėl dauguma nuo vaikystės įsivaizduoja, kad bulius erzina raudona spalva – dėl ko jie ir puola matadoro mojuojamą audeklą. Tačiau ar tai yra tiesa?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, kad bulius mojuojamą audeklą puola visai ne dėl šios priežasties – o raudona audeklo spalva turi visai kitokią paskirtį.

Matadoro mojuojamas audeklas yra vadinamas muleta, o muletos yra raudonos spalvos dėl vienos žiaurios priežasties. Mat buliai nemato raudonos spalvos. Kaip ir visi galvijai, jie neskiria spalvų. Tačiau kodėl jie nekenčia mojuojamo raudono audeklo?

Bulius labiausiai erzina pats audeklo mojavimo procesas. Jie mato mojuojamą audinį ir jį puola, nepaisant jo spalvos. Tiesą pasakius, muleta yra naudojama tik paskutiniame kovos su buliumi trečdalyje.

Matadoras po muleta slepia durklą – o buliui puolant, juo duria. Pats audeklas yra raudonos spalvos todėl, kad ant jo nesimatytų raudono buliaus kraujo spalvos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()