Perspėjimas jauniems: Jungtinėje Karalystėje nuo koronaviruso mirė vos 21 metų mergina, nors nepateko į rizikos grupę  ()

Pagrindinius Jungtinės Karalystės naujienų portalus kovo 25 dienos popietę apskriejo žinutė apie 21 metų merginos Chloe Middleton mirtį nuo koronaviruso.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bakingamšyte mirusiai Chloe Middleton iš tiesų buvo nustatytas koronavirusas. Ši mirtis daugelį nustebino ir sukrėtė, nes mergina, kaip teigė jos mama ir teta, neturėjo jokių lėtinių ligų, sveikatos problemomis nesiskundė. Vis dėlto, koronaviruso simptomus ji jautė.

Kaip skelbia Didžiosios Britanijos naujienų portalas „Mirror“, dešimt dienų prieš mirtį, pajutusi koronavirusui būdingus simptomus, Chloe praleido saviizoliacijoje ir į darbą nėjo. Dieną prieš mirtį pas merginą lankėsi medicinos sesuo Emily.

„Kalbėjausi su ja trečiadienį, prieš tai, kai ji mirė, kad nuraminčiau. Ji jautė visus simptomus – aštrų skausmą krūtinėje, kosulį, turėjo aukštą temperatūrą“, – pasakojo Chloe būklę prižiūrėjusi seselė.

Ketvirtadienį anksti ryte, prieš merginos mirtį, į jos namus buvo užsukusi greitoji. Chloe skundėsi apsunkusiu kvėpavimu. Tą kartą medicinos darbuotojai pasakė, kad mergina greičiausiai serga COVID-19, tačiau rimtos rizikos neįžvelgė ir liepė ilsėtis namie. Vėliau greitoji pagalba ir vėl buvo iškviesta, bet medikai taip ir neatvyko paaiškinus, kad mergina nėra rizikos grupėje ir jų pagalbos labiau reikia kitiems pacientams. Tos pačios dienos popietę mergina mirė.

Nors Didžiosios Britanijos šaltiniuose pabrėžiama, kad Chloe nesirgo jokiomis lėtinėmis ligomis, portale „Mirror“ užsimenama, kad ji turėjo švelnios formos astmą.

Chloe vadinama jauniausia koronaviruso sukeltos infekcijos auka Didžiojoje Britanijoje. Nors keliomis dienomis anksčiau buvo pranešta apie šioje šalyje nuo COVID-19 mirusį 18-metį, buvo nustatyta, kad vaikinas sirgo sunkiomis lėtinėmis ligomis, todėl sunku įvardyti, kad jo mirtį lėmė būtent koronaviruso užkratas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Aistė Meidutė
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()