Naujas tyrimas - lamos gali padėti gydyti COVID-19  ()

Antikūnai, gauti iš lamų, gali blokuoti SARS-CoV-2 virusą, kuris sukelia COVID-19 ligą. Prie tokių išvadų priėjo tarptautinė mokslininkų grupė. Jų tyrimų rezultatai paskelbti žurnale „Cell“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad prasiskverbtų į žmogaus kūną, koronavirusas naudoja specialų baltymą, kuris leidžia pulti ląsteles. Mokslininkai nusprendė sukurti medžiagą, kuri galėtų jį blokuoti.

Jie sujungė dviejų tipų antikūnus, kurie gaminasi lamos organizme. Taip buvo rasta medžiaga, galinti pasipriešinti koronavirusui.

„Tai yra vienas iš pirmųjų antikūnų, neutralizuojančių SARS-CoV-2“, - teigė biologas, Teksaso universiteto docentas Jasonas McLellanas.

Tyrimų metu paaiškėjo, kad šie antikūnai į žmogaus organizmą turi patekti per skiepus. Jie veiksmingi būna tuomet, jei pasiskiepijama prieš mėnesį iki užsikrečiant. Be to, šie antikūnai gali būti naudojami tam, kad užsikrėtusieji pacientai išvengtų komplikacijų.

Tyrimas pradėtas 2016 m. Jo tikslas buvo rasti vaistą SARS-CoV-1 ir MERS-CoV - artimą naujo tipo koronavirusui SARS-CoV-2.

Mokslininkai mano, kad iš lamų gautus antikūnus bus galima naudoti labiausiai koronaviruso pažeidžiamai visuomenės grupei: pensininkams ir žmonėms, kenčiantiems nuo lėtinių ligų.

(2)
(2)
(0)

Komentarai ()