Rusija bus pirmoji? Skelbiama, kad Rusijoje jau kitą savaitę bus naudojami nauji vaistai nuo COVID-19  (1)

Nors Pasaulio sveikatos organizacija teigia, kad kol kas nėra oficialiai patvirtinto jokio realiai veikiančio vaisto nuo koronoaviruso, Rusija skelbiasi, kad tokį preparatą jau pagamino, baigia bandymus ir nuo birželio 11-osios pradės naudoti gydymo įstaigose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusiškas antivirusinis preparatas vadinasi „Avifavir“ sėkmingai praėjo klinikinius bandymus gydant nuo COVID-19, pranešė Rusijos tiesioginių investicijų fondas ir bendrovė „ChimRar“.

„Avifavir“ yra rusiška versija vaisto „Favapiravir“, kurį pirmieji pagamino japonų kompanija „Toyama Chemical“. Japonijoje „Favapiravir“ naudojamas nuo 2014-ųjų sunkių gripo formų gydymui.

Rusai teigia, kad „Avifavir“ substancija yra stipresnė nei iki šiol naudota tarptautinėse rinkose.

Šis preparatas jau užregistruotas Rusijos sveikatos apsaugos ministerijoje ir yra pirmasis vaistas pasaulyje, nacionaliniu lygiu patvirtintas gydyti COVID-19.

Pasak „Avifavir“ kūrėjų, jų vaistas daugiau kaip dukart sutrumpina ligos trukmę.

Šiuo metu tęsiasi „finalinis klinikinių bandymų etapas“ Maskvoje, Sankt Peterburge, Tverėje, Žemutiniame Naugarde, Smolenske, Riazanėje, Kazanėje, Ufoje, taip pat Dagestane.

Liepą planuojama į Rusijos klinikas patiekti 60 tūkst. naujojo preparato kursų.

IKi šiol įvairiose šalyse buvo ne vienas bandymas COVID-19 gydyti įvairiais antivirusiniais preparatais, bet jie nepadarė poveikio mirštamumo mažinimui.

Šiuo metu pasaulyje kuriama daugiau kaip 100 vakcinų nuo COVID-19. Tačiau Pasaulio sveikatos organizacija perspėjo, kad išrasti tikrai efektyvią vakciną gali užtrukti metus ar pusantrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(6)
(1)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: