Paskelbė duomenis, kada po paskiepijimo pradeda veikti „Pfizer“ vakcina ir kokie jos galimi šalutiniai efektai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Misteris 2020-12-10 09:03
Nu jooo. Gera vakcina. Galimai...
bahuriux 2020-12-10 10:04
GEEZUS gal tieisog saugiau persirgti natūraliai, nei pats skiepas? Neaišku iš kokio kiekio tie 6 mirę, dar paaiškės kad mirtingumas toks pat (o tai reiškia 2-3 kartus didesnis nes daug neištirtų besimptomių). Lietuvoj mirtingumas tik 0.874% nuo visų nustatytų atvejų, turėkit galvoj kad dar bent 2-3 kartus yra nenustatytų atvejų, reiškia realus mirtingumas gali siekti tik 0,3-0,44% https://www.worldometers.info/coronavir ... lithuania/
Šaras 2020-12-10 10:12
Toliau neskaitai, nes nenori, ar smegenėlės atsisako suprast? Nuo gripo pasiskiepijus irgi dažnai skauda, bet nieks nepanikuoja.
kukulis4 2020-12-10 10:15
O kad is tu sesiu keturi gavo placeba ir tik du vakcina - tu nedaskaitei, ar samoningai nepaminejai savo komentare? Mes nezinom, kiek zmoniu dalyvavo testavime, ir mes nezinom tiesioginiu tu sesiu mirties priezasciu. Vakcina galimai yra ta priezastis, bet nebutinai.
PupuDede 2020-12-10 10:38
Bet realiai tik 22 k dalyvavo teste o ne 44 k. O koks efektas vakcinos velesniu etapu? Cigaretės irgi nekenkia iškarto o tik po kiek metų. DDT, glifosatai ir t.t.t. kažkada buvo labai teigiamas dalykas o dabar?? Reklama net buvo kam gerti kava geriau Roundapa mažiau kenkia, net galėjo pilti į geriamo vandens šulinius ir tik po to mokslas po kiek metų išsiaiškina pasekmes ir realias blogybes. (kad nesuskyla po dviejų savaičių kaip buvo teigiama o randama ir po dviejų metų). Taip vakcina išspręstų sirgimo problemas, bent aš manau jei butu skiepijama kiekvienais metais ir plius dar mutuoja tai.. (kaip ir roundapas piktžoles) bet kokie šalutiniai poveikiai po 5, 10 ar 20 metų? gal absoliučiai 90 proc žmonių susirgs vėžiu ??? Tikiuosi supratot mintį Ar jūs skiepisitės?? Ar jūs skiepitumėte savo vaikus kuriems iki 10 m. ? Nesu aš antivakceris, pats šiais metais pasiskiepijau nuo gripo ir nuo pneumokoko, bet nuo šito nžn ar skiepičiausi? Idomi jūsų nuomonė.
bahuriux 2020-12-10 10:45
Gripo skiepai ištestuoti ir ištobulinti dešimtmečiais, jei manai kad greituoju būdu sukurti skiepai nuo koronos yra tokie pat saugūs ir veiksmingi, tai tavo smegenėlės stokoja kritinio mąstymo. Beto korona virusas taip greit mutuoja, kad tie skiepai kaip ir gripo atveju bus arba neveiksmingi prieš skirtingas mutacijas, arba visas pasaulis bus pasodintas "ant dar vienos adatos", kaip ir gripo atveju. Tyrime dalyvavo 44000 iš ju placebą gavo tarkim pusė t.y. 22000 buvo paskiepyti su tikru skiepu ir 22000 gavo placebą. Tada juos visus 44000 bandė užkrėsti korona virusu, kad ištirtu skiepo veiksmingumą vs placebą, nes antraip aš nesuprantu placebo esmės. Paskiepyti tikru skiepu mirė 2 iš 22000 ty. 0.009% mirtingumas, paskiepyti placebu mirė 4 iš 22000 ty 0,018%. Skiepai laimėjo prieš placebą dvigubai rezultatu 2:4, arba 1:2 santykiu (mažėsnis skaičius geriau). Čia ko gero ir yra tie tikrieji skaičiai, koks yra mirtingumas nuo koronos dabar 0,018%? nes placebas buvo suskaičiuotas tiksliai kontroliujamom sąlygom. Turiu galvoj, kad dabar ištestavus viso pasaulio gyventojus paaiškėtu, kad atvejų yra daug kartų daugiau nei tieisog ištirtų atvejų iki šiol. Beto galimai testuojamieji buvo ne rizikos grupės, nes suleisti placebą ir bandyti užkrėsti senukus būtu neetiška.
Šaras 2020-12-10 10:56
Tu darai išvadą, kad skiepai nesaugūs, nesiremdamas jokiais faktais. Tu tiesiog taip galvoji. Apie mirtingumą tai tu išvis nesupranti ką skaitai/rašai. Žmonės miršta ir be covid. Straipsnyje ir rašoma „Visos mirtys atitinka bendrą mirčių santykį tokio amžiaus grupėje“, tai reiškia, kad yra normalu jog per x laiko iš y žmonių mirs tam tikras kiekis.
lizunas 2020-12-10 11:02
Klausimas, ar Lietuvoje į statistiką įtrauką tuos, kurie slaugoje ilgą laiką pragulėjo po kelių insultų ir mirties liudijime nurodyta COVID.
kestutisz 2020-12-10 11:43
Asmeninė strategija paprasta - pirma leisti visiem pionieriams išsiskiepyti, ištestuoti - tada visuomenėje natūraliai nukris panikos lygis. Na, liks aišku dag grupelė norinčių "išgelbėti pasaulį" ir suskiepyti visus, na bent jau senolius (bo jie šiaip jau skiepysis tik atvesti su šautuvu, na arba bent pagąsdinti kad nepridės kokio poros eurų priedo prie pensijos), bet jų jau gal girdėsis mažiau.
HardAxe 2020-12-10 11:47
na skiepytis/nesiskiepyti problema iš dalis savaime išsisprendžia. Kadangi mes ne rizikos grupėj, tai atėjui eilei bus paskiepyta labai daug žmonių, su silpna sveikata. Jei skiepas turės kažkokį ryškesnį poveiki, tikiuosi jis išlys iki ateis mano eilė. Būna ir su gripo vakcina kliurkų: Geriausia dalis. Išgyveni kelis insultus ir miršti nuo suknisto virusiuko. Čia kaip pergyvenus pasaulinį karą fronte tapti luošu pakliuvus kiemo chuliganam. Nėra skirtumo nuo ko žmogus miršta, jeigu tai išvengiama dažniausiai jis nori jos išvengti.
kukulis4 2020-12-10 12:10
1. Kol ateis eile mums, 30-40metu zmonems, bus jau paskiepyta milijardas ar du vyresniu zmoniu. Rezultatai matysis. 2. Vaikai iki 16 metu amziaus skiepijami aplamai nebus. 3. As asmensiskai skiepysiuosi iskart, kai atsiras galimybe.
Evil Goku 2020-12-10 13:10
Į mirčių nuo covid19 statistiką įtrauks tik tuos, kuriems nustatys kad mirtį sukėlė covid19 komplikacija.
Evil 2020-12-10 13:50
dar naglai ateina ir paklausia ar gali kaip mirties priežąstį užrašyt C19, nes papildomų babosų gauna. bendradarbio patirtis.
SILORAKAS 2020-12-10 14:08
Nuo kada artimųjų klausia ką rašyti apie mirties priežastį? Pasakorius esi.
raimism 2020-12-10 14:26
Pfizer vakcina ne DNR'inė, o RNR'inė, t.y. ji turėtų nelabai priklaustyti nuo mutacijų. Ir iš esmės Covid'o situacijos sukeltas RNR'inių vakcinų kūrimo persilaužimas turėtų duoti didelį šalutinį efektą. Jei išmokus šias pamokas pavyks sukurti RNR'inę gripo vakciną - nebereikės spėlioti kokios kitais metais bus gripo mutacijos ir pan. Pvz Wired savo analizėje (o ten daro rimtus žurnalistinius tyrimus) teigia, kad perėjimas prie RNR'inių vakcinų yra ant tiek svarbus žingsnis, kad būtų galima lyginti su vakcinų atsiradimu apskritai. O dėl ilgalaikių efektų - nieko mes kol kas negalime žinoti ir nežinosime dar kurį laiką. Visi nauji išradimai (ne vien medicinos srityje) duoda kažką teigiamo ir kažką neigiamo. tiek ilgalaikėje, tiek trumpalaikėje perspektyvoje...
AAA000 2020-12-10 15:32
tu geriau bijok, kad nenupirktu svesto vandenelio uz vakcinos kainas. ir nepradetu tuo vandeneliu skiepyt nes su musu korupcija - cia realesnis variantas. ir tu negausi tos vakcinos tiesiog nes jau ivede covid nustatyma telefonu - kai patvirtina seimos gydytojas. net nemates ligonio, be jokiu testu - tik pagal simptomus . dar ivede tas prekybos centru nesamones - aiksteliu sumazinimus - kad pirkejai nerealiai susigrustu likusiuose vietose ir greiciau isplatintu virusa bukumo topu topai pas mus vyksta... galejo pertvert Lietuva ir ivest zonini karantina - cia pigiausias variantas apribot judejima. vietoj to viesai verkia - kad klaida buvo regionini karantina daryt... nes matai 3 spalvom zemelapi pazymejo ir turejo tipo toks buhalterizmas suveikt -------- bet dabar jau nebesvarbu. dabar tik svarbu kada vakcinuos. ir kuo greiciau - tuo greiciau tos nesamones baigsis. ir pageidautina, kad kuo daugiau rusiu priveztu, kad net rinktis galetum. kas nenori - tegu nesiskiepija. koks skirtumas jei dalis glusu uzsilenks greiciau bet speju prades vel kazkoki suda malt...
Manobataibuvo2 2020-12-10 15:40
Aha
Manobataibuvo2 2020-12-10 15:42
Klausia, nes jei mirė nuo smegenų vėžio, o mirties išvada bus covidas, tai artimieji gali pradėti bylinėtis...
AAA000 2020-12-10 15:52
tu nesuplak visko i viena kruva. yra vienas dalykas - skiepo saugumas. ir yra skiepo veiksmingumas. siti dalykai labai skiriasi, o ne tas pats. saugumo standartai tinka ir is seniau - jei skiepo metodika identiska. o dalis vakcinu butent tokios. jei tu bijai del saugumo - rinkis butent jas. net tos naujoviskos - as manau saugumo laipsnis ne daug skirsis. as nespecialistas - bet manau ten sociai specialistu - kur sitai spres. butent saugumo ivertinimus. o va veiksmingumas - atskiras klausimas cia jau plati tema diskusijoms as bet kokiu atveju manau kad pasiskiepyt verta - nes virusine infektija tokio tipo - kad neimanoma apsisaugot - jei valdzia nekompetetingi ar be iniciatyvos pasiaukot. o pas mus sitas variantas ir yra sekmingai karantina panaudojusiu saliu - vienetai...musiske cia susimove visiskai...as pvz net rinkimus buciau nukeles, o net sitai apsisyko padaryt... tai kam isvis valdo - tautos gerovei ar del reitingu ir rentu? visi kur dabar ten sedi bent antra kadencija, isskyrus naujus (pirmakart patekusius) - iskart kist reikia kalejiman...
Manobataibuvo2 2020-12-10 16:08
Tikrai, glušiai tikrai užsilenks, tik ne tie, kur parašei... O nesąmonės nesibaigs ir po vakcinavimo. Pvz., tiek Lenkijoje, tiek Vokietijoje jau paskelbta, kad po skiepų jokių palengvinimų ar suvaržymų nuėminų nebus. Taip kad susileisti neaiškų š... už kurio galimą šalutinį poveikį niekas neprisima atsakomybės, tai tikrai mažų mažiausiai glušium reikia būti. EU nustatė, kad už galimus vakcinų šalutinius poveikius ir kompensacijas atsakomybes turi perimti konkrečios valstybės. Pvz., Lenkija paskelbė, kad dėl kompensacijų reikės kreiptis į teismą ir ten prisiteisti. Vnž., gauni smegenų vėžį, arba apanki ir eini į teismą įrodinėti, kad čia dėl skiepo. Nieko sau užduotėlė tiek ieškovams, tiek teismams... Žmonės, darosi konkretūs absurdai, totalus nesiskaitymas su žmogaus teisėmis. Negalima kaip avinui su viskuo sutikti. Reikia ir savo smegenis įjungti. OK , jei įjungei ir vis tiek nori skiepytis - pirmyn. Po to paaiškės kuri dalis buvo glušiai, o kuri ne...