„AstraZeneca“ per klinikinius bandymus naudos rusiškos vakcinos dalį: kas vyksta?  (5)

Farmacijos milžinės „AstraZeneca“ padalinys Rusijoje penktadienį paskelbė, kad per tolesnius klinikinius skiepų nuo COVID-19 tyrimus bus naudojama rusų sukurtos vakcinos „Sputnik V“ dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šiandien skelbiame apie klinikinių bandymų programą „AstraZeneca“ ir Oksfordo universiteto sukurtos AZD1222 ir Rusijos Gamalėjos tyrimų instituto sukurtos „Sputnik V“ kombinacijos saugumui ir imunogeniniam poveikiui įvertinti“, – sakoma „AstraZeneca“ pareiškime, paskelbtame kompanijos interneto svetainėje anglų ir rusų kalbomis.

Praėjusį mėnesį „Sputnik V“ per tviterį buvo paskelbę savo idėją, kad „AstraZeneca“ turėtų išbandyti kombinaciją.

„Sputnik V“ mielai pasidalintų vienu iš dviejų savo adenovirusinių vektorių su „AstraZeneca“ siekiant padidinti „AstraZeneca“ vakcinos efektyvumą. Naudojant du skirtingus vektorius dviem vakcinos injekcijoms būtų gautas didesnis efektyvumas nei skirtingoms injekcijoms naudojant tą patį vektorių“, - buvo rašoma Rusijos mokslininkų lapkričio 23 d. žinutėje.

 

Savo oficialiame pranešime „AstraZeneca“ pranešė, jog šiuo metu svarstoma, kaip galima būtų įvertinti dviejų skirtingų vakcinų kombinaciją ir netrukus į svarstymą bus įtrauktas ir Rusijos Gamalėjos institutas, kuriame buvo sukurta „Sputnik V“ vakcina.

Šią savaitę publikuoti recenzuoti „AstraZeneca“ vakcinos, sukurtos Oksfordo universitete, apibendrinti tarpiniai klinikinių tyrimų duomenys rodo, jog ši profilaktinė priemonė pasižymi 70,4 proc. efektyvumu prieš COVID-19.

 

Rusija nurodo, kad „Sputnik V“ efektyvumas apsaugant nuo COVID-19, sprendžiant pagal tarpinius klinikinių tyrimų rezultatus, yra 92 procentai.

15min primena, kad vakarų kibernetinio saugumo ekspertai dar nuo liepos mėnesio teigia, jog Rusijos programišiai, veikiausiai valstybės finansuojami, bando pavogti duomenis apie vakarų valstybėse kuriamas vakcinas nuo COVID-19.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(10)
(9)
(1)

Komentarai (5)