Britų atsakas į Berlyne statomą „Tesla Gigafactory“: statys beveik 3 mlrd. eurų vertės gigantišką baterijų gamyklą (Video)  ()

„Britishvolt“ paskelbė pasirinkę Blaidą, Nortumberlando grafystėje šiaurės rytų Anglijoje, kaip pirmosios baterijų gamyklos vietą. Anksčiau besikurianti įmonė siūlė, kad ličio jonų baterijų gamykla galėtų būti statoma Pietų Velse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendros investicijos į gamyklą sieks 2,82 mlrd. eurų. Tikimasi, kad statybos 95 ha teritorijoje, buvusioje Blaido elektrinės vietoje, prasidės 2021 m. vasarą.

Tikimasi, kad gamyba bus pradėta iki 2023 m. pabaigos, o iki 2027 m. pabaigos gamykla turėtų būti baigta (trys fazės).

„Britishvolt“ tikisi pagaminti baterijų daugiau nei 300 000 elektromobilių per metus ir tiesiogiai įdarbinti 3000 žmonių. Tiekimo grandinėje bus įdarbinta dar 5000 žmonių.

Anot „Reuters“, „Britishvolt“ kol kas surinko apie 11 milijonų eurų, o tai yra lašas jo poreikių jūroje. Netrukus bendrovė turės surinkti rimtą kapitalą, ir atrodo, kad projektas numato gauti didelę Didžiosios Britanijos vyriausybės paramą:

„Britishvolt“ kreipėsi dėl 1 mlrd. svarų sterlingų paramos iš Didžiosios Britanijos vyriausybės fondo, įsteigto masinei baterijų gamybai remti ir padėti automobilių pramonei pereiti prie elektrinių transporto priemonių (EV) gamybos“.

 

Gali būti, kad vyriausybė yra  pasirengusi išleisti šiek tiek pinigų projektui, ypač kai „Nissan“ riboja savo veiklą netoliese esančioje gamykloje Sanderlande.

„Džiaugiamės užsitikrinę šią teritoriją Blaide. Tai nepaprastas momentas tiek „Britishvolt“, tiek Jungtinės Karalystės pramonei. Dabar galime pradėti sunkų darbą ir vos per trejus metus pradėti gaminti ličio jonų baterijas būsimoms elektrifikuotoms transporto priemonėms. Jungtinės Karalystės automobilių pramonei ir visai ekonomikai yra labai svarbu, kad galėtume valdyti ateitį. Kuo greičiau pradėsime, tuo geriau“, – sako „Britishvolt“ generalinis direktorius, Orral Nadjari.

 

„Blaidas atitinka visus mūsų griežtus reikalavimus ir gali būti pritaikytas pagal užsakymą. Tai yra svarbiausių transporto jungčių slenksčio, lengvai prieinamos atsinaujinančios energijos ir kartu įsikūrusios tiekimo grandinės galimybė. Tai atitinka mūsų tikslą paversti mūsų giga baterijų gamyklą švariausia ir ekologiškiausia pasaulyje. Mes labai šiltai sutikome parlamento narį Iano Levy ir Nortumberlando grafystės tarybą, ir tikimės glaudžiai su jais bendradarbiauti įgyvendinant šį projektą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(8)
(1)

Komentarai ()