Nuskambės neįtikėtinai, bet tyrimai rodo, kad daugelis žmonių pirštu krapšto nosį ir suvalgo ką suradę - štai kodėl to geriau jau nedaryti  (1)

Tikėtina, kad jūs kartais krapštote savo nosį. Tai - biologinis instinktas. Žmogus, kaip ir kiti gyvūnai, tiesiog bando palengvinti savo kvėpavimą. Bet valgyti to, ką ištraukiate, nereikėtų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manote, kad tai - nesąmonė ir niekas nevalgo naudingųjų iškasenų iš nosies? Jūs esate mažuma.

1995 metais mokslininkai pabandė išsiaiškinti, kiek žmonių valgo savo snarglius. Jie surengė anoniminę apklausą Viskonsine ir išsiaiškino, kad 91 % žmonių ne tik raško tas gėrybes, bet ir jas valgo. 75 % apklaustųjų manė, kad tai daro visi. Vadinasi, 16 % žmonių galvoja, kad yra šlykštesni už kitus.

Nosies krapštymas apskritai gali būti pavojingas. Galite pasigauti infekciją, nes nosies gleivėse dažnai yra pavojingų bakterijų. Be to, kai kurie žmonės išsivysto kompulsinį sutrikimą ir nosį krapšto nuolat. Viena 53 metų moteris tol krapštė savo nosį, kol pertvaroje atsivėrė skylė. Nosies valymas ir kompulsinis nosies krapštymas yra du skirtingi dalykai, todėl savo nosims būkite švelnūs.

O snarglių valgymas? Gydytojas Friedrichas Bischingeris teigė, kad taip žmogus gali sustiprinti savo imuninę sistemą. Jis netgi skatino vaikus tai daryti. Tiesa, jis neturėjo jokių įrodymų - šie patarimai buvo pagrįsti tik jo paties higienos ir imuninės sistemos supratimu. Nosies gleivinė yra tarsi pirmasis organizmo gynybos blokas - čia įstringa mūsų įkvėptos dalelės. Jų valgymas, atrodo, nėra logiškas.

 

Kiek anksčiau pasirodė žinių, kad snarglių valgymas apsaugo dantis. Mat gleivėse yra medžiagų, kurios žudo bakterijas. Tačiau ir tai yra nepatvirtinta informacija, pagrįsta samprotavimais, o ne įrodymais. Taigi, geriau tiesiog išsipūskite nosį ir nieko, kas iš jos išskries, nevalgykite.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(8)
(-2)

Komentarai (1)