„Facebook“ uždraudė visą Talibaną remiantį turinį - tai palies ir kitas platformas  (4)

„Facebook“ teigia uždraudusi Talibaną ir visą jį remiantį turinį savo platformose, nes šią grupuotę laiko teroristine organizacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavojingų organizacijų politika

BBC duomenimis, bendrovė teigia, kad turi specialią Afganistano ekspertų komandą, kuri stebi ir šalina su šia grupuote susijusį turinį.

Talibanas jau daugelį metų naudojasi socialine žiniasklaida savo idėjoms skleisti. Dėl jo spartaus įsigalėjimo Afganistane technologijų įmonėms kyla naujų iššūkių, kaip elgtis su su šia grupuote susijusiu turiniu.

„Talibanas pagal JAV įstatymus laikomas teroristine organizacija, todėl pagal savo pavojingų organizacijų politiką uždraudėme jiems naudotis mūsų paslaugomis. Tai reiškia, kad pašaliname Talibano arba jo vardu tvarkomas paskyras ir draudžiame juos girti, remti ir jiems atstovauti“, – BBC sakė „Facebook“ atstovas spaudai.

„Taip pat turime specialią Afganistano ekspertų komandą, kurie kalba išmano vietos kontekstą, padeda mums nustatyti ir įspėti apie platformoje kylančias problemas“, – pridūrė jie.

Socialinės žiniasklaidos milžinė teigė, kad ji nepriima sprendimų dėl nacionalinių vyriausybių pripažinimo, o vadovaujasi „tarptautinės bendruomenės autoritetu“.

Dėmesio sulaukė ir kiti

„Facebook“ pabrėžė, kad ši politika taikoma visoms jos platformoms, įskaitant pagrindinį socialinį tinklą, „Instagram“ ir „WhatsApp“.

Vis dėlto yra pranešimų, kad Talibanas bendravimui naudoja „WhatsApp“.

BBC „Facebook“ sakė, kad imsis veiksmų, jei nustatys, kad programėlės paskyros yra susijusios su šia grupuote.

 

Konkuruojančios socialinės žiniasklaidos platformos taip pat buvo tikrinamos dėl to, kaip jos tvarko su Talibanu susijusį turinį.

Organizacijai perėmus Afganistano kontrolę, jos atstovai naudojosi „Twitter“, kad atnaujintų informaciją savo šimtams tūkstančių sekėjų.

Atsakydamas į klausimus apie Talibano naudojimąsi „Twitter“, bendrovės atstovas spaudai pabrėžė politiką, nukreiptą prieš smurtines organizacijas ir neapykantą kurstantį elgesį. Pagal „Twitter“ taisykles jame neleidžiama dalyvauti grupėms, kurios propaguoja terorizmą ar smurtą prieš civilius gyventojus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai (4)