Prancūzai – seniausi Europos gyventojai  (8)

Naujausi moksliniai tyrinėjimai patvirtino, kad prancūzai yra patys seniausi Europos gyventojai. Tad nuo šiol jie gali save aukštinti dar labiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai patvirtino, kad rasti „tikrų prancūzų“ pėdsakai yra 1,57 mln. metų senumo. Šiandien Ero slėnyje gyvenančius prancūzus galima laikyti pirmosios emigrantų iš Afrikos bangos, atklydusios į Europą, palikuonimis.

Grupė paleontologų iš Paryžiuje esančio Natūralios istorijos muziejaus, Nacionalinio mokslinių tyrimų centro ir Prancūzijos kolegijos, kuriai vadovauja Jeanas Yvesas Crochet, iki šiol teigė, kad nėra rasta jokių tų laikų žmonių dalelių. Mokslininkams yra pavykę rast tik kirvių ir įnagių, pagamintų iš kvarcito, bazalto bei granito. „Viskas buvo užkasta į žemę ir uždengta bazalto plokšte“, – rašo Prancūzijos dienraštis „Le Point“.

Neseniai žmogaus liekanų surado tik Lezinjan–la–Sebo gyventojas Jeanas Rouvier, kai rinko graužikų, roplių ir paukščių dantis bei kaulus. Išsilavinęs ir viskuo besidomintis prancūzas nedelsdamas apie tai pranešė mokslininkams. Šie toje vietovėje netrukus aptiko ir akmenyje iškaltų ženklų, kas patvirtino, kad ten iš tiesų gyveno žmonės. Paleontologai nustatė, kad pirmykštis prancūzas buvo 1,60 metro ūgio, o jo smegenų tūris sudarė tik trečdalį dabartinio žmogaus smegenų dydžio.

Mokslininkai ketina parodyti visuomenei savo radinius 2010 metais ir tikisi, kad jie taps „nacionalinio identiteto pirmaisiais gynėjais“. Kitaip tariant, tai bus dar viena priežastis, dėl ko prancūzai galės didžiuotis savo tauta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lietuvos žinios
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (8)