Naujo prototipo gyvenami NASA mėnuleigiai  (0)

NASA pristatė naujos koncepcijos mėnuleigius, kurie bus skirti ilgalaikėms misijoms. Šiuose mėnuleigiuose kosmonautai tyrimus galės atlikti nuo mėnulio bazės labai nutolusiose teritorijose. Tokie naujo tipo mėnuleigiai - besitęsiančios NASA Mėnulio tyrimų programos dalis. Primename, jog po jau senai įvykusių pirmųjų skrydžių į Mėnulį, didžiausios pasaulyje kosmoso agentūros, tame tarpe ir NASA, planuoja ateityje pradėti ilgalaikes misijas į vienintelį tikrąjį Žemės palydovą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš pagrindinių Mėnulio tyrimų programos tikslų - gyvenami mėnuleigiai, kurių vieną iš galimų prototipų NASA pristatė kosmonautikos konferencijoje Space2007. Šiose mašinose planuojama įrengti atskirą hermetizuotą skyrių, kuriame bus žmogui gyventi tinkama atmosfera. Tokiame mėnuleigyje du astronautai galės vykdyti Mėnulio tyrimus nuo dviejų valandų iki dviejų savaičių.

Vienos ekspedicijos metu NASA planuoja nuskraidinti du tokius mėnuleigius, kurie į tyrimų misijas važiuos kartu. Kiekviename mėnuleigyje bus po du astronautus. Tai leis sumažinti nelaimingų atsitikimų kiekį - net jei ir sugestų vienas iš mėnuleigių, kitas galėtų jį nedelsiant transportuoti į pagrindinę bazę. Gi dviejų mėnuleigių gedimas yra žymiai mažiau tikėtinas.

Kiekvienas mėnuleigių gali sverti apie 2,3 tonas, o jų vidinių energetinių išteklių užteks 960 kilometrų.

Įdomiai suprojektuoti skafandrai - jie tvirtinami mėnuleigio išorėje, o į juos astronautai galės įlįsti iš mėnuleigio vidaus. Jungtys su skafandrais taip pat bus gerai hermetizuotos. Pasiruošimo ciklas, kol astronautai sugebės pilnai "apsirengti" skafandrus užtruks ne daugiau 10 minučių.

Visgi, tai tik galimo mėnuleigio koncepcija, o kaip jis atrodys ateityje - toli gražu neaišku.

Plačiau: NASA придумало обитаемый луноход для долгих походов

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)