Kosminis viešbutis 2012 metais  (2)

Ispanijos kompanija Galactic Suite 2012 metais planuoja atidaryti pirmąjį pasaulyje kosminį viešbutį. Tai bus ne tik aukščiausiai esantis pasaulio viešbutis, tačiau ir pats brangiausias. 3

dienų vizitas jame kainuose 4 milijonai dolerių. Tiesa, kaip su saugumu kol kas jokių žinių negirdėti - tuo labiau, jog pati Ispanija netgi neturi kosminių tyrimų programos, tad patirties šia prasme irgi stinga. Tačiau kaip matosi entuziazmo - tikrai netrūksta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norint patekti į viešbutį nepakaks turėtį 4 atliekamus milijonus dolerių, Dar teks praeiti specialią apmokymų programą vienoje iš tropinių salų. Kosminės ekspedicijos metu turistai vilkės Velcro kostiumus, leisiančius "prilipti" prie sienų panašiai kaip kad tai daro žmogus voras. Įdomi ir pati viešbučio konstrukcija - jis bus panašus į molekulią, išsišakojančią į skirtingas puses.

Reikia pasidžiaugti, jog nežiūrint nesvarumo būsenas viešbutyje numatytas dušas. Tiesa, jis nebus panašus į tradicinį dušą - tai bus specialus kambarys, kuriame sklandys vandens burbulai...Kiek daug jų pagausite, toks švarus išeisite :)

Projektas jau turi investuotoją, žadantį suteikti didžiąją dalį reikiamos sumos - iš viso projektui realizuoti teks pakloti 3 milijardus dolerių. Tačiau kol kas investuotjo vardas nutylimas.

Sunku pasakyti kas tai - natūralus technologijų vystymasis ar visiškas žmonių kvailėjimas. Tokie milžiniški pinigai ir resursai į abejotino saugumo iškylą...Jeigu NASA erdvėlaiviai nuolat susiduria su katastrofų pavojais, tai kaip nuo jų apsisaugos toks pramoginis projektas? Ir kam eikvoti ir taip senkančius Žemės resursus - ypač kai nėra sugalvotų efektyvių kosminių kelionių būdų?..

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)