Vienakojė plaukikė sugebėjo įvykdyti Pekino Olimpinių Žaidynių normatyvą  (6)

Jei bekojis Pietų Afrikos sprinteris Oscar'as Pistorius įvykdys kvalifikacinį normatyvą Pekino Olimpinėms Žaidynėms, jis nebus vienintelis bekojis atletas, dalyvaujantis šiame pasaulinio masto renginyje. Praėjusį mėnesį Natalie Du Toit įvykdė 10km atvirojo plaukimo (angl. Open Water Swimming) Olimpinį normatyvą. Sportininkė prieš septynerius metus eismo įvykyje prarado savo kairiąją koją žemiau kelio. Ji yra pirmoji amputaciją patyrusi atletė, be jokių pagalbinių priemonių įvykdžiusi kvalifikacinį Olimpinių Žaidynių normatyvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priešingai nei Pietų Afrikos sprinteris Oscar'as Pistorius, Du Toit varžybų metu nedėvi kojos protezo, ir dėl to nekeliami jokie protestai dėl jos dalyvavimo Olimpinėse Žaidynėse. Kokia jos paslaptis? Pasirodo, nėra jokios paslapties, padedančios fiziškai ar techniškai kompensuoti galūnės praradimą, tiesiog sunkus darbas ir pašėlęs nusistatymas. "Nėra jokios kompensacijos. Tiesiog valandų valandas praleidi plaukimo baseine, valandų valandas lenktyniauji ir valandų valandas ruošiesi psichologiškai. Tiesiog išeini, ir atiduodi visas jėgas. Aš net negalvoju apie vieną koją, dvi kojas. Kai lenktyniauji su sveiką kūną turinčiais varžovais jautiesi esąs lygiavertis ir tiesiog dedi geriausias pastangas - tik tai turi prasmę", sako atletė.

Dar turėdama abi sveikas kojas, tuo metu 16 metų sportininkė 2000 metais tik nedaug atsiliko nuo Sidnėjaus Olimpinių Žaidynių normatyvo. Neįtikėtina, jog dabar ji savo svajonę pasiekė nepaisant patirtos sunkios traumos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)