Pradės ilgai lauktų vaistų bandymus  (6)

Vaistų, sumažinančių mirčių dėl širdies priepuolių riziką, bandymai su žmonėmis bus pradėti šią savaitę, rašo guardian.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie šių vaistų, kurie susideda iš keturių skirtingų medikamentų, pasirodymą rinkoje gydytojai svajojo ne vienerius metus, bet farmacijos bendrovės nebuvo suinteresuotos jų gamyba.

Tačiau dabar mokslininkai tikisi, jog už kelerių metų šie vaistai bus prieinami kiekvienam. Vaistus sutiko gaminti viena Indijos bendrovė.

Savanoriai jau ruošiasi 12 savaičių bandomajam testui, kuriame dalyvaus apie 700 žmonių iš šešių šalių. Jei viskas vyks pagal planą, svarbiausi bandymai, kuriuose dalyvaus nuo 5 iki 7 tūkst. savanorių, prasidės jau kitų metų pabaigoje.

„Pagal vyraujančias tendencijas farmacijos pramonėje, pradėti šio vaisto realizaciją galimybės menkos. Praleidome kelerius metus bandydami įtikinti farmacijos kompanijas imtis šio preparato gamybos, bet nieko nepasiekėme. Šis kombinuotas ir pigus vaistas, galintis sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų pavojų, galėjo jų verslui kelti grėsmę. Taigi buvo sunku rasti kompaniją, kuri tuo užsiimtų“, – sako tyrimų vadovas iš Aucklando universiteto (Naujoji Zelandija) Anthonys Rodgersas.

Gydytojai iš Jungtinės Karalystės pasiūlė šį vaistų mišinį, į kurį įeina ir aspirinas, žmonėms, kurie labiau nei kiti rizikuoja patirti širdies priepuolį – rūkantiems, turintiems antsvorį ar padidėjusį kraujospūdį.

Pasaulinės sveikatos organizacijos duomenimis, kasmet dėl širdies ligų miršta apie 17 mln. žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: