Nuotolinis darbas – produktyvesnis ir sveikesnis, atskleidė tyrimas  (8)

Organizacijos „Computer Technology Industry Association“ atliktas nuotolinio darbo tyrimas, kuriame dalyvavo 212 įvairiose pramonės srityse dirbančių profesionalų, atskleidė, kad namuose dirbantys darbuotojai yra produktyvesni, sveikesni ir lojalesni savo bendrovėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, nuotolinis darbas mažina įmonių biurų išlaikymo kaštus, skelbia „Vnunet.com“.

Šio tyrimo, kuris aprėpė IT, švietimo, telekomunikacijų ir viešojo sektoriaus sritis, išvadose sakoma, kad 67 proc. jame dalyvavusių bendrovių ir organizacijų fiksuoja didesnį darbuotojų, kurie visą ar dalį darbo dienos dirba namuose, darbo našumą. 37 proc. šių įmonių atstovų sakė, kad nuotolinis darbas padėjo jiems prisivilioti gerų specialistų, 39 proc. tvirtino, kad tai padeda išlaikyti patyrusius profesionalus.

Be to, tyrimas atskleidė, kad 25 proc. nuotolinį darbą dirbančių žmonių išvengia rytinio streso, susijusio su kelione į biurą, o tai teigiamai atsiliepia jų sveikatai. 18 proc. apklaustųjų sakė, kad jaučiasi saugiau, nes rytais nereikia „nardyti“ keliais ir gatvėmis, stengiantis mikliau išvengti eismo spūsčių ir nepavėluoti.

„Computer Technology Industry Association“ atstovų teigimu, iš esmės padidėjusi interneto ryšio sparta bei vaizdo ir garso konferencijų kokybė vis labiau padeda plisti „virtualiems biurams“. Tačiau viena iš silpnųjų nuotolinio darbo pusių tebėra saugumas: kadangi darbuotojai dirba už įmonės tinklo ribų, tinklo administratoriams sunkiau rūpintis deramu kompiuterinio saugumo lygiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)