Indija ruošiasi išsilaipinti Mėnulyje  (10)

Indijos vyriausybė paskelbė planuojanti iki 2015 m. surengti pirmąjį pilotuojamą skrydį į kosmosą, o vėliausiai iki 2020 m. išlaipinti savo astronautus Mėnulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indijos kosmoso tyrimų organizacija (ISRO) ketina 2013–2014 m. paleisti į orbitą nepilotuojamą kosminį laivą, o dar po 1 metų pasiųsti į kosmosą du astronautus, kurie išbūtų orbitoje 7 dienas, pranešė „The Guardian“.

Jeigu nieko netikėto neįvyks, Indija netrukus taps ketvirtąja pasaulio šalimi po Rusijos, JAV ir Kinijos, iškėlusia į orbitą savo astronautą. Tačiau ambicingų planų nestokoja ir Iranas – neseniai Teheranas paskelbė planuojantis iki 2021 m. pasiųsti žmogų į kosmosą. Į šiuos planus nereiktų numoti ranka - Vakarų pasaulis pagrįstai spėlioja, jog pražiopsojo Irano slaptąją kosminę programą.

Na, o kas liečia Indijos siekius, tai tame nieko keisto - po sėkmingo Indijos zondo nusileidimo Mėnulyje, Indijos kosmoso agentūra ISRO paskelbė, jog 2009-ųjų pabaigoje arba 2010-ųjų pradžioje Į Mėnulį  skries antrasis zondas „Chandrayaan-2“, atgabensiantis ir pirmąjį Indijos mėnuleigį, o dar vėliau bus vykdoma ir pilotuojama misija. Tačiau paskutiniems ISRO planams turėjo dar pritarti Vyriausybė - panašu, jog didelių kliučių tam nebėra, nebent iškiltų finansinių problemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (10)