Karjera kenkia sveikatai?  (6)

Praleidus ilgas valandas darbe ir įveikus visus pavojingus ofiso politikos "vandenis", jus galiausiai paaukštino pareigose - tačiau ar tai išties gerai? Anglijos Warwick Universiteto ekonomikos ir psichologijos sričių mokslininkai teigia, kad ne. Jie nustatė, kad karjera gali kelti tiesioginį pavojų žmogaus sveikatai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkų komanda analizavo plačiai paplitusią nuomonę, kad darbuotojo pareigybinio statuso pagerėjimas dėl pakitusios žmogaus savivertės taip pat pagerina sveikatą. Jie nustatė, kad pakėlimas pareigose streso lygį padidina vidutiniškai 10%, o ligos atveju pas gydytojus apsilankyti reikalingo laiko resursai sumažėja iki 20%. Rezultatai gauti išanalizavus maždaug 1000 pavienių Didžiojoje Britanijoje pareigose pakeltų asmenų laikotarpiu nuo 1991 iki 2005 metų. Tyrinėtojams nepavyko nustatyti jokio fizinės sveikatos pagerėjimo. Vietoj to į "rimtesnes" darbo vietas perkelti asmenys patyrė gerokai didesnę psichologinę įtampą.

"Būti pakeltam pareigose nėra taip puiku kaip tiki daugelis žmonių. Mūsų tyrimų rezultatai rodo, kad vadovų psichinė sveikata nuo to suprastėja, ir tai nėra paprastas laikinas pokytis", teigia vienas tyrimo autorių Chris Boyce. "Pakeltų pareigose asmenų tarpe nėra jokių sveikatos pagerėjimo indikacijų, išskyrus sumažėjusį vizitų pas bendrosios praktikos gydytojus skaičių. Tačiau toks pasikeitimas daugiau kelią nerimą, o ne yra pretekstas džiaugtis". 

Mokslininkai spekuliuoja, kad bet kokie geresnės sveikatos požymiai padariusiųjų karjerą tarpe daugiau yra susiję su tuo, kad sveikesni asmenys turi daugiau šansų būti pakelti pareigose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)