Liepą – ilgiausias per 2000 metų saulės užtemimas  (8)

Šių metų liepos 22 d. prasidės retas gamtos reiškinys – visiškas saulės užtemimas, kuris bus ilgiausias per 2000 metų, skelbia „Chinaview.cn“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie mokslininkai jį vadina pačiu gražiausiu ir svarbiausiu dangaus kūnų judėjimo įvykiu šiame šimtmetyje.

Astronomų teigimu, iš viso užtemimo fazė truks apie 120 minučių, o 6 iš jų Saulė bus visiškai užtemdyta. Šis saulės užtemimas geriausiai bus matomas Kinijoje, Japonijoje, Indijoje, Butane ir Nepale. Visiško užtemimo zonos plotis bus apie 250 kilometrų.

Pasak Kinijos Mokslų akademijos atstovų, pati geriausia vieta šiam užtemimui stebėti yra Kinija. Mėnulio šešėlis užtemimo metu pirmiausia atsiras Indijoje, po to kirs Nepalą, Bangladešą, Butaną ir Mianmarą, po to pasieks pietinę Tibeto dalį, Sičuano provinciją Kinijos centrinėje dalyje, keliaus Hubėjaus, Hunano, Anhui ir Dziangsu provincijomis, pasieks šiaurinę Džedziango provincijos dalį ir Šanchajų. Po to saulės užtemimo šešėlis pasuks į pietrytinę Ramiojo vandenyno pusę.

Dalinis Saulės užtemimas bus matomas didžiojoje rytų Azijos dalyje, Indonezijoje ir Ramiajame vandenyne. Lietuvoje šio užtemimo nematysime. Tad galvojantiems kur keliauti artėjančią vasarą per atostogas, tai gali būti puiki galimybė vienu šūviu nušauti du zuikius - aplankyti egzotiška Kiniją ir tuo pačiu tapti neeilinio astronomijos įvykio stebėtoju.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)