Moteriški balsai augalus verčia sparčiau augti  (14)

Pomidorai, su kuriais kalbėjo moterys, užaugo maždaug 5 cm didesni už tuos, kuriuos kalbino vyrai. Nustatyta, kad augalai auga greičiau, jei su jais kalbatės. Ypač jei esate moteris, pastebi Didžiosios Britanijos Karališkoji sodininkystės draugija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų sodininkai teigia, kad moterų sodininkių balsas augalų augimą paspartina labiau nei vyrų.

Eksperimento, kuris truko ilgiau nei mėnesį, metu nustatyta, kad tie pomidorai, su kuriais kalbėjo moterys, užaugo maždaug 5 cm didesni už tuos, kuriuos kalbino vyrai.

Komentuodamas eksperimento rezultatus, Colinas Crosbie, Karališkosios sodininkystės draugijos pirmininkas, teigė tikėjęsis visiškai priešingų rezultatų.

„Mes tiesiog nežinome, kodėl [pasiekti tokie rezultatai]. Gali būti, kad moterų balsų tonai yra įvairesni ir garso bangos labiau veikia augalus. Garso bangos yra toks pats aplinkos veiksnys kaip lietus ir oras“, – cituojamas jis.

Eksperimento metu prie 10-ies pomidorų buvo pritvirtinti garsiakalbiai, ir po mėnesio tapo akivaizdu, kad augalai, kurie klausėsi moteriško balso vidutiniškai 2,5 cm buvo aukštesni už pomidorus, kuriems buvo grojamas vyriškas balsas.

Dalis pomidorų, kuriems buvo transliuojamas vyriškas balsas, augo net prasčiau už visiškoje tyloje paliktus augalus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)