Algimantas Čekuolis. Visatoje nesame vieniši

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Domaz 2009-07-28 03:45
kionig, jau tokius briedus tu su savo tais komentarais rasai, tai kad ka zinau.. Jau perdaug protingu dediesi.. Kaip Rimvydas pastebejo: Nežemiška gyvybė yra visa gyvybė, kuri nėra kilusi iš Žemės planetos. Tai gali būti tiek bakterijų dydžio ir sudėtingumo organizmai, tiek protingos, sąmoningos būtybės (wiki) Beje yra hipoteze, jog i zeme gyvybe uznese is kitos planetos atskriejes koks meteoras, taigi visa zemes gyvybe gali buti nezemiska Taigi jei tau truksta irodymu paziurek i veidrodi . O jei turi kokiu priestaravimu sitai hipotezei tai irodyk, jog taip nebuvo..
okta 2009-07-28 10:56
Žmonės, manau nėra prasmės diskutuoti su diletantu, kuris per visą diskusijų laiką net neįsigilino į temą apie kuria diskutuojame.
Topazas 2009-07-28 11:03
Kas liečia Dreiko formulę - ji tikrai tėra gražus spėjimas. Bet esmė lieka ta pati - nulinė nežemiškos gyvybės tikimybė būtų tik tada, jei Žemė būtų vienintelis kūnas Visatoj (įvykis negalimasis) - paprasta matematika.
kiesza 2009-07-28 16:55
PERPETUM MOBILE(amzinasis variklis),laiko masina, teleportacija, sviesos greitis, dirbtine trauka, ir dar keletas dalyku yra neegzistuojantys arba aoie ju egzistavima nera skirta suzinoti eiliniams pilieciams tad galime ramiai gyventi nes jei ir pamatytum NSO auksti pareigunai nereguotu o tik galetum video i ypotube imest ..
kionig 2009-07-29 00:26
, kas yra LABAI "PROTINGA". http://www.technologijos.lt/n/zmoniu_pa ... psnis-4896 P.P.S Sekmes fantazuojant, viltis - durniu motina. 8)
Aartonas 2009-07-30 13:12
Ateiviai jau seniai zino apie zeme.Jie yra apie 50 cm zemesni uz normalu zmogu,biologiniai organizmai,dideles akys,pirmakart pamatyti nukritus ju laivui apylinkese netoli area51.Zmones pastoviai susitinka su ateiviais,bet nezinia kas vyksta.Ateiviai turi labai galingus ginklus bet jie zemes uzkariaut nenori.Pirma teorija kada jie gali atvirai pasirodyti zmonijai yra 2012 metai,kad issaugotu zmogu.Viska zinau is slaptu nasa ir goverment failu nes pats ten dirbau.
Skaičius 2009-07-30 13:17
Plikas 2009-07-30 14:16
Mistė 2009-07-30 14:27
Šiaip aš daugmaž pritariu kionig mintims, tik va užkliuvo vienas dalykas: Pirmiau pats reikalavai skaičiavimų, o gavęs kažkokius skaičiavimus jau juos nori išmesti Absurdiška Straipsnis, galima sakyti, nieko vertas, kadangi jame tik nepagrįsti samprotavimai, perskaičiusi straipsnio temą galvojau: oho, čia jau bus kažkas stulbinančio. Bet pats straipsnis nuvylė, nieko naujo nepasakyta, viskas fantazijų, kai kuriose vietose net absurdiškų, lygio... O šiaip tai aš pati manau, jog egzistuoja ta nežemiška gyvybė, bent jau bakterijų lygmens ir pan, tai manau 99%, o jei kalbėtume apie 'intelektualias' būtybes tai duočiau mažesnį procentą, bet vis tiek manau, jog egzistuoja. O ką galiu pasakyti apie manančius kitaip... tai tiesiog tai: yra tikintys, kad nežemiška gyvybė egzistuoja ir yra TIKINTYS, kad ji neegzistuoja. Tas pats tikėjimas, tik iš kitos pusės Nė viena pusė neturi įrodymų.
Nightbringer 2009-07-30 15:13
Ar žinote, kad pačioje žemėje be mūsų gali atsirasti dar kelios protingos būtybės. Bet mes tapome pirmi ir aplenkėme evoliucijoje. Reliausi kandidatai, tai bedžionės. O jei juos nesukurs civilizasijos, tai potencialą rodo paukščiai. (žinoma, jei būtų laiko ir nebūtų žmogaus). Paukščiams reiktų tiesiog įgauti pirma daug daugiau masės, kad galėtų aprūpinti smegenys. Jau yra įrodyta, kad varninės šeimos nariai sugeba atlikti tokias pat užduotis, o vietomis net pralenkia bedžiones. O jų smegenų/kūno masės indeksas yra sulig primatų lygmeniu. O pačių paukščių gyvenime yra dažnai išnaudojimos tos smegenys, o tai sako, kad evoliucija buvo numačiusi tapti joms dar protingesniems gyviams. Taigi, juk ir žemėje iš paprastų gyvių išsivystė sudėtingi gyvūnai. O kodėl tų nežemišku gyvūnų santykuose negali būti ir smegenų darbo? Kaip varnos nuolat apgaudinėja viena kita ir tai skatina smegenų veikla ir taip nežemiška gyvybė iš paprastų gyvūnų po truputėli ir išvystiti tas smegenis. Todėl man ir atrodo nelogiška, toks santykis, kai planetoje kurioje tarkime atsiranda gyvybe duodamas labai maža tikimybė, kad joje atsiras protinga gyvybė. Žinau ,kad tai truputi keista bet: http://video.google.com/videoplay?docid ... 7720376752 vienas iš įrodymų....
Jusc 2009-07-30 16:03
Del tu varnu kilo viena mintis, galbut vienintelis dalykas skirantis jas nuo tampant protingomis(intelektualiomis, issivysciusiomis, zmogisko tipo) butybemis yra neturejimas kalbos. Nes kaip ir prisitaiko naudotis "yrankiais" ir panaisiai, bet neturi tiems dalykams pavadinti atskiru garsu, tai yra kalbos, kurios pagalba savo atradimais galetu pasidalinti ir galbut tikrai issivystyti. Papugos gali isskirti ivairius garsus, bet jos nera tokios gudrios, ne taip naudojasi savo smegenimis. Kazin kas butu jeigu eitu sujungti siuos 2 paukscius Biski pafantazavau
kionig 2009-07-30 16:16
Pranešimas per radiją: "Pastebėti ateiviai! Kojos trumpos, rankos ilgos, galva didelė, raudona, akys išsipūtę...". Petras po pranešimo išėjo žolės pjaut. Pamiškėj mato: kojos trumpos, rankos ilgos, galva didelė, raudona, akys išsipūtę. Galvoja reik parodyt draugiškumą, pasisveikint: - Labas. Aš Petras. Ką darai? - Labas. Aš Jonas. Šiku...
Seip 2009-07-30 16:22
Na jei apie tai pradejot kalba, tai manau, kad geriausias kandidatas - banginis. Pagal kalbos (bendravimo tarpusavije) lygi jie aplenkia sios planetos "valdovus" - zmones. Deje nerandu nuorodos i viena is "National geographic:Naked science" laidu , kur paskojo , kas butu jei ateivei atkeliautu i zeme. Ten kaiptik pasakojo apie banginiu pranasuma. O be to banginiai viena is keisteniu rusiu praejusiu evolucijos kelia, kadangi jie zinduoliai tai turejo gyventi sausumoje, bet vistiek gryzo gyventi i vandeni.
Tir4elis 2009-07-30 16:23
Delfinus pamiršai . Šitie gi juk ir šeimomis gyvena, ir mokytis vieni iš kitų sugeba, ir vardus unikalius tarpusavyje turi. Pradžioj galvojo, kad ten tik į garsus atsiliepia, bet kai ta pati kitu dažniu paleido, bet moduliacija kita, atsiliepė tas pats delfinas.
Jusc 2009-07-30 17:38
Kuom tas ju bendravimas pranasesnis uz zmoniu?(cia ne kritika, bet rimtai idomu) Beje tokiu laidu, kaip kas butu jei ateiviai atkeliautu i zeme nieku gyvu negalima laikyti, kaip irodymo, jog kazkas uz kazka pranasesnis. Tiesiog absurdas tokius dalykus teigti Kodel, turejo gyventi sausumoje? Taigi yra daug zinduoliu rusiu gyvenanciu vandeny: banginiai, delfinai, juru liutai, ruoniai, bebrai ir t.t.
Rimvydas 2009-07-30 17:59
Na aš tave paprotinsiu, nes matau,kad tau niekaip nedašunta ką norėjo pasakyti. Nei apie evoliuciją, nei apie instinktus, nei apie tobulėjimą nekalba. Davė pavyzdį,kad jei prieš 2.5mln metų būtų žmonės tokie protingi kaip mes dabar ir būtų išskridę su viršgarsiniu orlaiviu į tą planetą, tai dar tik dabar būtų sukorę tik 1/4 kelio. Čia norėjo mums pavaizduoti koks tolimas kelias yra iki tos įsivaizduojamos planetos..
kionig 2009-07-30 18:34
orlaiviu(??? ) , tai tas pats, kas autostradoje vaziuoti 50 km/h
Rimvydas 2009-07-30 18:46
Tikrai ne.. Virš garso,tai reiškia,kad greitis nemažesnis nei 331m/s. O verčiant km/h, greitis nemažesnis nei 1191.6km/h greičiu. Tai būtų garso greičiu skridimas, bet žinant tokius lėktuvus kaip Konkordas. Jo greitis yra 668m/s, tai būtų 2405km/h greitis,tai yra virš garsinis greitis..
kionig 2009-07-30 19:15
Uzduosiu toki klausima kaip galima tiketi ir kaip netiketi: ar tu tiki vaiduokliais, bildukais, dvasiomis ?
kionig 2009-07-30 19:21
O kam tas konkordas, kai NASA shutlle skraido 22000km/h greiciu ? Aisku i atmosfera kokia nusileist tai jau sunku, nes gali neatlaikyti technika. Be to, zemes salygomis buvo pasiektas 7 machu greitis, kai dar laike technika("X-1")