Ar A.Hitleris tikrai nusižudė?  (24)

1946 m. rusų rasti palaikai buvo ne Adolfo Hitlerio, o nežinomos moters, rašo guardian.co.uk. Daugybėje A. Hitlerio biografijų tradiciškai rašoma, kad 1945 balandžio 30 d., kai rusai bombardavo Berlyną, jis nusižudė kartu su Eva Braun – išgėrė kalio cianido piliulę, o paskui nusišovė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie istorikai abejojo, kad fiureris nusišovė, ir spėliojo, jog tiesiog norėta, kad jo savižudybė didingiau atrodytų. Visgi nusišovimo versiją tuo laiku patvirtino rusų iš bunkerio paimta peršauta kaukolė, kuri 2000 m. buvo rodoma Maskvoje.

Po naujų tyrinėjimų A. Hitlerio biografiją gali būti perrašyta ir likti nebaigta. Amerikiečių tyrėjai teigia, kad dešimtmečius sovietų žvalgybos slapta saugota kaukolės dalis yra 40 m. moters, kurios tapatybė nežinoma. Kaukolės DNR tyrimų rezultatai šiuo metu yra saugomi archyve Maskvoje, o jie buvo atliekami Konektikuto (JAV) universiteto genetikos laboratorijoje. Jų rezultatai abstulbino mokslininkus.

Konektikuto archeologas Nickas Bellantonis sako, jog iš pat pradžių buvo aišku, kad kažkas ne taip: „Kaulas buvo labai plonas, vyrų kaulai tvirtesni.“ Anot mokslininko, sprendžiant iš kaukolės siūlių (tarp kaukolės kaulų išsidėstęs skaidulinis jungiamasis audinys), žmogui turėjo būti apie 40 m. A. Hitleriui 1945 m. balandį sukako 56 m.

Dabar gi atlikti DNR tyrimai parodė, kad kaukolė yra moters. Nebeliko vienintelio įrodymo, kad A. Hitleris nusišovė. Galbūt kaukolė yra A. Hitlerio mylimosios E. Braun, kuri mirė būdama 33 m.?

„Aišku tiek, kad kaukolė – 20 – 40 m. amžiaus moters“, – teigia N. Bellantonis. Tačiau jis abejoja, ar kaukolė – E. Braun, nes nėra žinių, kad ji nusišovė ar buvo nušauta. Jis sako, kad toje vietoje žuvo daug žmonių, tad kaukolė gali būti bet ko.

Taigi, pasirodo, jog po 46 metų pasaulis vis dar nežino, kas 1945 m. balandį iš tiesų įvyko Hitlerio bunkeryje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (24)

Susijusios žymos: