Izraelio prezidentas: A.Hitlerio ir J.Stalino režimų nusikaltimų nereikėtų lyginti  (62)

Izraelio prezidentas Shimonas Peresas mano, kad Vokietijos ir Sovietų Sąjungos diktatorių Adolfo Hitlerio ir Josifo Stalino režimų įvykdytų nusikaltimų nereikėtų lyginti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tačiau nemanau, kad Hitlerį ir Staliną bei jų nusikaltimus reikėtų lyginti“, – „Lietuvos ryte“ cituojamas Izraelio vadovas.

Pasak Izraelio prezidento, J. Stalinas padarė vieną naudingą dalyką – prisidėjo nugalint nacius Antrojo pasaulinio karo metu, o Sovietų Sąjungos vadovo brutalumas karo metu galėjo būti reikalingas.

„Tačiau vis dėlto vieną dalyką Stalino naudai galėčiau pasakyti – jis nugalėjo Hitlerį, o Rusijos vaidmuo laimint Antrąjį pasaulinį karą buvo didžiulis. Rusai už šį karą sumokėjo siaubingą kainą ir galbūt tokiomis aplinkybėmis Stalino brutalumas buvo reikalingas. Todėl neskubėčiau jo teisti“, – teigė S. Perezas.

Anot Izraelio vadovo, nacizmo ir stalinizmo nusikaltimai nelygintini dėl to, kad dėl A. Hitlerio kaltės, pasak S. Perezo, nužudyta daug daugiau žmonių nei dėl J. Stalino.

„Rusijoje buvo koncentracijos stovyklos, tačiau dujų kamerų nebuvo. Per ilgus dešimtmečius žydai Rusijos gyvenime atliko nemenkų darbų ir buvo priversti asimiliuotis, tapti komunistais. Man nėra malonu kalbėti, kaip buvo sunaikinta 6 mln. žydų. Tačiau Hitlerio beprotybė kainavo pasauliui 60 mln. gyvybių ir dar apie 200 mln. sužeistų, suluošintų žmonių. Joks kitas beprotis pasaulio istorijoje nepadarė panašios fizinės ir intelektualios žalos“, – kalbėjo S. Perezas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (62)