Matematikos mėgėjams. Sunki Brėmų miesto apsaugininkų dalia  (15)

Toliau tęsiame doc. R. Kašubos aranžuotų uždavinukų pristatymą mūsų skaitytojams. Nors kol kas jie „gliaudomi“ be problemų, tačiau vis tiek nors truputi sujudina mūsų „pilkąsias ląsteles“. Tad toliau sekantis iš 5-6 klasių moksleivių olimpiados uždavinukų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar jau mažai kas beprisimena, kad prieš išgarsėdami nemariojo kvarteto nariai kasdienę duoną užsidirbdavo liedami prakaitą miestų saugos srityje. Metraštininkas Rolandas patvirtino, kad vienas kuris nors iš jų kas naktį prieš aušrą apsliūkindavo Brėmų miestą, žiūrėdamas, ar viskas ten yra gerai. Rolandas tiksliai matė, kad Kanopa apsliūkino Brėmų miestą dvigubai tiek kartų, kiek Rainys, trigubai tiek kartų, kiek Reksas, ir net keturis kartus tiek, kiek Petuchauskas. Visi kartu jie apsuko apie Brėmus 400 ratų. Kiek kartų apsliūkino Brėmus Kanopa?

Priminsime, jog pirmus du 5-6 klasių moksleivių olimpiados uždavinukus galite surasti čia ir čia, o kadangi antrojo uždavinuko sprendimo keliai išsiskyrė, doc. R. Kašuba mums atsiuntė ir oficialų bei labai vaizdžiai aprašytą jo sprendimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: