Rusijoje yra jėga, su kuria skaitosi net Putinas: skelbiama, su kuo turės suderinti savo įpėdinį ir gauti leidimą  ()

Rusijoje pradėta ruoštis naujos valdžios atėjimui. Pats diktatorius Putinas ras įpėdinį, bet yra niuansų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tapo žinoma, kad V. Putinas jau pradėjo ruošti sau įpėdinį, bet pirmiausia jį reikia suderinti su „elitu“.

Kaip vystysis tolimesni įvykiai Kremliuje? Į šį klausimą interviu „Novoye Vremya“ nusprendė atsakyti analitikas ir Nacionalinio strateginių studijų instituto Regioninės politikos skyriaus vadovas Aleksejus Izhakas.

Rusijos diktatoriui Putinui po pusantro mėnesio sukaks 70 metų. Amžius yra gana įspūdingas, o tai reiškia, kad jis negalės ilgai valdyti šalies, atsižvelgiant į visus gandus apie jo sveikatos būklę.

Greičiausiai jis turės išeiti į pensiją, o politinis elitas vaidins svarbų vaidmenį šiuo klausimu.

Labiausiai tikėtinas valdžios pasikeitimo scenarijus yra toks pat kaip ir Sovietų Sąjungos žlugimo metu. Diktatorius jau galėtų pradėti ieškoti įpėdinio, kurį tektų suderinti su „elitu“. Tai reiškia, kad žmonės vėl negalės pasirinkti tinkamos valdžios.

 

„Tada bus tokia situacija, kaip, pavyzdžiui, šiuolaikiniame Kazachstane. Kai atrodė, kad idealiai atliktas tranzitas su patriarcho išvykimu baigsis krize. Tačiau dabar Rusija koncentruojasi būtent į tokį scenarijų, kai patriarchas pasitraukia nuo prezidento kėdės, bet vadovauja Saugumo ir gynybos tarybai ir kontroliuoja saugumo pajėgas, o taip pat, ko gero, kvotą parlamente“, – sakė ekspertas.

Tuo pačiu gali įvykti kažkas nenuspėjama, ko niekas nesitiki. Tikimės, kad kalbame apie Rusijos žlugimą amžinai, ir tai įvyks artimiausiu metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(7)
(67)

Komentarai ()

Susijusios žymos: