[Žinios trumpai] „Tai gali turėti didžiulių nenuspėjamų pasekmių visame pasaulyje“, - Ždanovas skelbia apie ypatingą situaciją Ukrainoje ir kaip tai paveiks visą pasaulį  ()

Olegas Ždanovas teigė, kad šiandien Ukraina perėmė iniciatyvą į savo rankas, todėl labai nepageidautina sulėtinti karo tempą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes ėmėmės iniciatyvos", – artimiausių mėnesių karo veiksmų eigą prognozavo O. Ždanovas.

Karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas davė interviu Vadimui Gerasimovičiui, kuriame išsakė savo nuomonę apie būsimą ukrainiečių kariuomenės kontrpuolimą.

Anot laidos vedėjo, kai kurie užsienio analitikai mano, kad Ukrainai gresia didelis pavojus bet kurioje iš dviejų hipotetinių situacijų. Jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos nepradės aktyviai pulti, o tik imsis raketų atakų už priešo linijų, tuomet Rusija galės sutelkti daugiau personalo ir pasinaudoti Vakarų nuovargiu po sunkios žiemos. Tuo pat metu Ukrainos kariams pradėjus kontrpuolimą ir jam nepavykus, šalys partnerės gali sumažinti karinio tiekimo Kijevui aktyvumą, o tai reikš Rusijos pranašumą mūšio lauke ir ilgus metus trunkantį karą.

„Jūsų nuomone, kokį sprendimą priims Kijevas?" – paklausė karo eksperto žurnalistas.

„Tikiuosi, kad bus priimtas ne politinis, o karinis sprendimas, nes šioje situacijoje mes esame laimėjimo pozicijoje, turime pranašumą", – atsakė O. Ždanovas. „Mes ėmėmės iniciatyvos, primetame karo veiksmų pobūdį. Rusija tikrai labai nori sulaukti derybų proceso. Jai reikia atokvėpio, operatyvinės pauzės su paliaubomis. Ir čia reikia priimti grynai karinį sprendimą".

Pulkininko teigimu, maksimali Ukrainai skirta užduotis – perėjimas prie kontrpuolimo bent viena operacine kryptimi. Dabar viskas klostosi mūsų naudai, nes, nepaisant to, kad kai kurios šalys (pavyzdžiui, Vokietija, Prancūzija) yra pasirengusios bet kurią akimirką sėsti prie derybų stalo su V. Putinu, siekdamos gauti Rusijos naftos ir dujų bei kitų privalumų, kitos ES valstybės, taip pat JAV ir JK su tokia pozicija nesutinka.

 

„Jie supranta, kad statymai „įkalti", kad šiandien jau neįmanoma išlipti iš važiuojančio traukinio. Tai gali turėti didžiulių nenuspėjamų pasekmių kalbant apie Rusijos stiprėjimą tarptautinėje arenoje", – sakė O. Ždanovas.

Ekspertas taip pat priminė, kad Ukraina kovoja už savo nepriklausomybę, o Amerika – dėl geopolitinės persvaros prieš Rusijos Federaciją.

 

„Todėl jų nuovargis pavirs į pralaimėjimą. Ir nemanau, kad jie tam pasiruošę, juolab kad iš principo nėra jokios katastrofos dėl dujų saugyklų užpildymo, ir to pačio dujų tiekimo diversifikavimo", – pabrėžė analitikas.

Pavyzdžiui, Norvegija šypsosi ir trina rankomis iš džiaugsmo, nes visi vamzdžiai, kurie dabar guli Norvegijos jūros dugne, pripildyti dujų ir jas pumpuoja į Europą. Šiaurės Afrika taip pat pumpuoja į Europą. Ir net Turkijos siurbliai pradėjo veikti, o T. Erdoganui tai yra tarsi balzamas sielai, nes jis svajojo apie tai.

„Pasirodo, naudos gavėjų yra daug ir labai daug jų bus suinteresuoti, kad karas vėl neįgautų Rusijos Federacijos įžeidžiančio pobūdžio", – apibendrino ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: