[Žinios trumpai] Zalužnas atliko labai gudrų manevrą - sutriuškino baisiausią Putino grasinimą: „Po šių įvykių bus ir ATACMS, ir F-16“  (3)

Pasak Julijos Latyninos, pastarieji didžiuliai įvykiai kare Ukrainoje stipriai pakenks Putino pajėgų padėčiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

70-ojo gimtadienio proga Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas patyrė du nemalonius siurprizus. Pirmasis yra sprogimas Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų Šaikovkos strateginės aviacijos bazėje, antrasis – rimtas Krymo tilto apgadinimas. Šie du įvykiai buvo Ukrainos „smūgis“ Kremliui, teigia rusų žurnalistė ir istorikė Julija Latynina.

Ji atkreipė dėmesį į tai, kad iki šiol JAV atsisakė tiekti Ukrainai ilgojo nuotolio raketas ATACMS ir naikintuvus F-16. To priežastis buvo baimė, kad, reaguodamas į tai, Putinas surengtų pasauliui „paskutinio teismo dieną“. Tačiau dabar šios baimės nebėra, nes Ukraina, smogdama Šaikovks bazei ir Krymo tiltui, parodė, kad Kremliaus grasinimai tėra blefas. Tiesa, Ukraina tiesiogiai neprisiima atsakomybės dėl šių įvykių.

„Šaikovkoje kažkas sprogo per Putino gimtadienį... Tada jį „pasveikino“ su Krymo tiltu ir taip kokybiškai, kad tiekimo pajėgumai nutrūko per pusę, o tai turi katastrofiškų pasekmių Rusijos pajėgoms dešiniajame Dniepro krante. Kiek žinau, buvo priimtas sprendimas tiekti ir ATACMS, ir F-16. Ukraina viską sutvarkė. Visiems parodė, kad ji nieko nebijo. Ir, matyt, jie gaus viską. Generolas Zalužnas ir vėl parodė, kad įveikia Putiną visais atžvilgiais, taip pat ir strategiškai“, – pareiškė Latynina.

(197)
(4)
(193)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: