[Žinios trumpai] Ukrainos generalinis štabas skelbia skubų pranešimą Rusijos kariuomenei (Video)  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas paskelbė kreipimąsi į Rusijos kariuomenę, paprastus rusus ir mobilizuotus žmones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas kreipėsi į Rusijos kariuomenę, paprastus rusus ir mobilizuotus žmones su raginimu atsisakyti dalyvauti karo veiksmuose ir pasiduoti Ukrainos kariuomenei. Kreipimasis su žyma „skubiai“ spalio 24 d. buvo paskelbtas Generalinio štabo „Facebook“ puslapyje.

 

Rusai, kurie gali būti paveikti Rusijos propagandos, buvo informuoti apie daugybę aukų tarp Rusijos kariškių, kurie skerdžiami skirtinguose fronto sektoriuose. Ukraina paragino kariaujančius rusus paklausti savęs, kodėl jie turi mirti Ukrainoje.

„Esate svetimos šalies teritorijoje ir dalyvaujate Rusijos vadovybės karo nusikaltimuose. Kiekvieną dieną jus meta skerdimui. Savo vadovybei jūs esate vartotojiška prekė. Niekam nerūpi nuostoliai. Užduokite sau klausimą: „Už ką jūs kovojate?“.

 

Generalinis štabas pabrėžė, kad Ukraina niekada nekėlė grėsmės Rusijai, o prasidėjus Maskvos invazijai, ukrainiečiai saugo savo namus, šeimas ir vaikus. Savo ruožtu rusus Kremlius meta į mirtį dėl savo išgalvotų tikslų.

„Gyvenimas duotas ne tam, kad būtų vykdomi nusikalstami Putino režimo įsakymai“, – sakoma kreipimesi.

Ukrainos kariuomenės vadovybė pasiūlė rusams kelis būdus pasiduoti ir išgelbėti savo gyvybes, mainais pažadėdama medicininę pagalbą, taip pat bendravimą su artimaisiais ir draugais. Negana to, patekę į nelaisvę su karine technika, rusai gali tikėtis piniginės kompensacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(283)
(4)
(279)

Komentarai ()

Susijusios žymos: