[Žinios trumpai] Orbanas sulaukė rimto įspėjimo apie Rusijos tankus Budapešte  (3)

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pareiškė, kad dėl sankcijų Rusijos Federacijai ir dėka karinės Vakarų pagalbos Ukrainai karas tariamai gali išplisti į Europos Sąjungą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Užsienio reikalų ministerija atsakė V. Orbanui – perspėjo, kad pagal tokią politiką Rusijos tankai gali atsidurti Budapešte.

Duodamas interviu „Budapester Zeitung", V. Orbanas sakė, kad „didvyriškai kovojantys ukrainiečiai gali stovėti prieš Rusiją daugiausia dėl to, kad juos masiškai remia Europa". Tačiau, anot V. Orbano, Europa taip palaiko Ukrainą todėl, kad žemynas yra „įtrauktas į eskalacijos spiralę", praneša „LigaBusinessInform".

„Pavojus, kad karas išplis į ES šalis, auga kiekvieną dieną. Pradėjome nuo sankcijų, tęsėme ginklų tiekimą, o dabar jau mokome Ukrainos karius. Tai itin pavojinga spiralė. Mažais žingsneliais mes vis labiau artėjame prie tiesioginio dalyvavimo šiame kare. Jei nesustabdysime šio proceso, atsidursime karo zonoje, ko kol kas nenorime", – sakė V. Orbanas.

Atsakydamas Ukrainos užsienio reikalų ministerijos pranešėjas Olegas Nikolenka priminė, kad ukrainiečiai už taiką ir ramybę visoje Europoje moka savo gyvybėmis.

 

„Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas mano, kad ES parama Ukrainai taikant sankcijas ir karinę pagalbą padidina karo išplitimo į bloko teritoriją riziką", – pridūrė jis.

„Jei ES sustabdys sankcijų spaudimą Rusijai ir karinę pagalbą Ukrainai, Rusijos tankai, ko mes jokiu būdu nenorime, Budapešte atsidurs greičiau, nei kas nors iš Vengrijos vyriausybės spės paskambinti į Maskvą.

Pagalba Ukrainai nėra labdara. Tai visų pirma Europos investicijos į savo pačios saugumą. Tik bendromis pastangomis galima sustabdyti Rusijos agresiją", – pabrėžė O. Nikolenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(135)
(21)
(114)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: