Pagaliau NATO imasi tikrų veiksmų: į pasienį su Ukraina siunčiami super galingi radarai TPS-80 - skelbiama, ką jie darys  ()

TPS-80 radaro dislokavimas prie rytinių Rumunijos sienų leis aptikti ir identifikuoti oro taikinius Rytų Ukrainoje ir Juodojoje jūroje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rumunijos ambasada JAV paskelbė, kad NATO jūrų pėstininkų korpusas netoli Rumunijos ir Ukrainos sienos ketina dislokuoti aptikimo radarą TPS-80. Tai užtikrins oro taikinių suradimą, sekimą ir identifikavimą Rytų Ukrainoje ir Juodosios jūros baseino vidurio-vakaruose.

Tokiu būdu Aljansas pagerina integruotą gynybą padidindamas oro taikinių, esančių mažame, vidutiniame ir dideliame aukštyje, aptikimo diapazoną, rašoma pranešime.

Be radaro TPS-80, Ispanija Rumunijai tieks ir NATO integruotą 3D radarą TPS-43, skirtą oro ir priešraketinės gynybos sistemoms. Jei 3D radaras būtų įdiegtas, jis galėtų būti naudojamas naikintuvams nukreipti ir raketinių baterijų koordinavimui, o JAV TPS-80 užtikrina išsamų karių judėjimo koordinavimą ir įvairių taikinių sekimą.

„Northrop Grumman" TPS-80 į žemės/oro užduotims skirtas radaras (G/ATOR) yra daugiafunkcinė oro stebėjimo sistema, galinti aptikti, identifikuoti ir sekti ore esančius objektus. Tai gali būti sparnuotosios raketos, orlaiviai ir dronai, taip pat raketų, artilerijos ir minosvaidžių salvės. TPS-80 gali pateikti koordinates oro gynybos sistemoms, kad sunaikintų ore esančius objektus ir surastų jų paleidimo taškus priešo zonoje kontratakoms.

Ši didelio našumo, ilgo nuotolio sistema pakeičia penkis vienos funkcijos jūrų pėstininkų korpuso (MCC) radarus viena daugiafunkcine sistema, sumažindama išlaidas bei supaprastina apmokymus. Su jos pagalba galima organizuoti kariuomenės, karinių bazių ir aerodromų gynybą. Sąveikaujant su priešlėktuvinėmis sistemomis, artilerija, aviacija, radaras TPS-80 gali apsaugoti kariuomenę ir įvairias bazes nuo oro antskrydžių ir artilerijos smūgių.

 

TPS-80 radaras yra labai mobilus, todėl šią stotį galima greitai perkelti ir dislokuoti reikiamoje vietoje. Remiantis instrukcija, sistemai pasiruošti darbui užtenka 45 minučių. Kartu su tolimojo nuotolio mobiliąja stotimi TPS-59 TPS-80 gali stebėti oro erdvę 750 km spinduliu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(0)
(106)

Komentarai ()