Karo ekspertai įvertino ar Rusijos kariuomenės traukimasis iš Chersono yra spąstai – yra gerų žinių  ()

Rusijos kariuomenės prioritetas Chersono kryptimi dabar yra organizuotas savo pajėgų išvedimas per Dnieprą, o ne bandymai visiškai sustabdyti Ukrainos kontrpuolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo studijų instituto (ISW) ekspertai įvertino Rusijos pajėgų atitraukimą iš Chersono.

Ukrainos kontrpuolimas Chersono kryptimi nuo rugpjūčio mėn. – koordinuota perėmimo kampanija, kuria siekiama priversti Rusijos kariuomenę trauktis per Dnieprą, nereikalaujant didelių Ukrainos sausumos puolimų, tikriausiai buvo sėkminga.

Pastaraisiais mėnesiais Ukrainos kariai vykdė tikslinę ir gerai apgalvotą atakų kampaniją prieš okupuojančias gyvosios jėgos koncentraciją, karinius įrenginius ir logistikos centrus visame Chersono regione, kad būtų neįmanoma toliau išlaikyti Rusijos pozicijų vakariniame krante, nereikalaujant didelio masto ir brangių sausumo manevrų teritorijai išlaisvinti.

Tuo pat metu Rusijos šaltiniai pažymėjo, kad kariuomenės išvedimas yra natūrali tikslinių ir sistemingų Ukrainos smūgių pasekmė, dėl kurios Rusijos grupė vakariniame krante susidūrė su tiekimo sutrikimais, o tai pamažu sumažino bendrą jos jėgą ir pajėgumus.

 

Analitikai pažymėjo, kad Rusijos traukimasis greičiausiai nebus spąstai, skirti suvilioti Ukrainos pajėgas į kautynes ​​netoli Chersono, kaip teigia kai kurie Ukrainos ir Vakarų ekspertai.

Analitikai pastebėjo daug ženklų, kad Rusijos kariuomenė, karinis ir ekonominis turtas bei okupaciniai elementai nuolat traukiasi iš vakarinio Dniepro kranto, o Rusijos pareigūnai tikisi ir ruošiasi pasitraukti tokiu būdu, kuris nesuderinamas su apgaulės kampanija ir Ukrainos pajėgų gaudymu.

 

„Rusijos vadovybė tikrai stengsis sulėtinti Ukrainos karių veržimąsi, kad būtų užtikrintas tvarkingas pasitraukimas, o kai kurios pajėgos gali likti sulėtinti Ukrainos karius pačiame Chersone – tačiau šie mūšiai bus tik priemonė išvesti kuo daugiau Rusijos dalinių kiek įmanoma tinkama tvarka“, – svarsto ISW.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()