[Žinios trumpai] „Bloomberg" skelbia įdomią informaciją: Putinas stipriai bijo, kas nutiks per G20, jei susitiks su Bidenu  ()

Žurnalistų teigimu, G20 susitikime Indonezijoje Kremliaus vadovą pakeis Rusijos diplomatas Sergejus Lavrovas. Kremlius nori apsaugoti prezidentą nuo galimų konfrontacijų, ypač su Joe Bidenu, kuris V. Putiną vadina karo nusikaltėliu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-10 [Žinios trumpai] „Bloomberg" skelbia įdomią informaciją: Putinas stipriai bijo, kas nutiks per G20, jei susitiks su Bidenu  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas nedalyvaus G20 viršūnių susitikime, kuris vyks lapkričio 17-16 dienomis Indonezijoje, Balio saloje. Apie tai praneša „Bloomberg", remdamasi kompetentingais šaltiniais.

Kremlius nori apsaugoti savo prezidentą nuo galimos aukšto lygio įtampos, susijusios su Rusijos invazija į Ukrainą.

Toks sprendimas buvo priimtas siekiant išvengti galimos konfrontacijos su kitais pasaulio lyderiais, ypač JAV prezidentu Joe Bidenu. Viršūnių susitikimo metu kiti Europos lyderiai gali nekreipti dėmesio į V. Putiną.

Rusijai viršūnių susitikime atstovaus užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

Kovo mėnesį J. Bidenas pareiškė, kad Rusija turėtų būti pašalinta iš G20 dėl visapusiško karių dislokavimo Ukrainoje, sukėlusio didžiausią karinį konfliktą Europoje nuo Antrojo pasaulinio karo, taip pat dėl grasinimų panaudoti branduolinį ginklą.

 

Indonezijos prezidentas Joko Widodo atsisakė atšaukti V. Putinui išsiųstą kvietimą todėl, kad G20 viršūnių susitikimui pirmininkaujanti Indonezija laikosi neutralumo politikos. Reaguodamas į J. Bideno pasiūlymą, Indonezijos prezidentas nusprendė į G20 viršūnių susitikimą kaip svečią pakviesti Ukrainos lyderį Volodymyrą Zelenskį.

V. Zelenskis telefonu kalbėjosi su J. Widodo, o interviu žurnalistams sakė, kad nedalyvaus viršūnių susitikime, jei V. Putinas būtų į jį pakviestas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(1)
(34)

Komentarai ()