„Google“ kuria planšetinį kompiuterį? (Video)  (32)

Po to, kai „Google“ bendrovės darbuotojas internete išplatino vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip planšetiniame kompiuteryje veikia „Chrome“ operacinė sistema, pasigirdo kalbos, kad „Google“ kuria konkurentą „Apple iPad“ kompiuteriui, praneša telegraph.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ „Chrome“ interneto naršyklę ir operacinę sistemą pristatančiame tinklalapyje „Chromium“ patalpintame vaizdo įraše matyti, kaip dirbama su koncepciniu kompiuteriu – rašomas elektroninis laiškas ir naršoma internete.

Nors „Chromium“ nėra oficialus „Google“ tinklalapis, vaizdo įrašo idėjos autorius yra Glenas Murphy, vienas iš „Google Chrome OS“ dizainerių. Pranešama, kad „Google“ šiuo metu derasi su Taivano elektronikos milžine HTC dėl lietimui jautrų ekraną turinčio kompiuterio gamybos. HTC gamina daug mobiliųjų telefonų, kuriuose yra integruota „Google Android“ operacinė sistema ir yra sukūrusi ir pagaminusi „Google“ mobilųjį telefoną „Nexus One“.

Tinklalapyje „Chromium“ patalpinti dokumentai leidžia manyti, kad prietaisai, palaikantys „Chrome OS“, turės turėti 5-10 colių ekraną ir lietimui jautrų ekraną, kad vartotojai galėtų lengvai valdyti programas.

Ekranas reaguoja į tokius judesius kaip tempimas, dokumentų perkėlimas ar peržiūra. Vaizdas ekrane prisitaiko prie įrenginio laikymo padėties – horizontalios arba vertikalios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (32)