Kodėl NATO niekada neturėjo ir neturės 50 000 tankų: skelbiama ypatinga strategija ir kokį griežtą reikalavimą Benas Wallace pateikė Ukrainai (video)  ()

Olegas Katkovas teigė, kad Ukraina ginklų skaičiumi niekada neprilygs Rusijai, tačiau tai nėra būtina, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos kovoja pagal NATO metodą, kur svarbiausia yra kokybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Olegas Katkovas atsakė į klausimą, kada Ukraina prilygs ginklų skaičiumi Rusijos Federacijai. Tačiau tai visai nėra esminis veiksnys, norint laimėti karą.

Tai interviu su Jekaterina Fedotenko metu pareiškė Olegas Katkovas, karinio portalo „Defense Express" vyriausiasis redaktorius.

„Jei matuojame tiesiog vienas prieš vieną arba du su vienu ir matuojame ginklų kiekiu, tai mes niekada nieko nepasieksime ir niekada nelaimėsime šio karo. Benas Wallace‘as, Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius, jau tai seniai sakė. Dar balandžio pradžioje jis teigė, kad jei bandysite linijiškai priešintis Rusijos kariuomenei, mes jums nepadėsime, nepaisant visų mūsų troškimų. Neturime tiek daug technikos ir ginklų, ką galėtume jums perduoti", - dėstė B. Wallace‘as.

Po to O. Katkovas pabrėžė, kad NATO per visą savo egzistavimą niekada neketino prigaminti 50 000 vienetų tankų. Jie suprato, kad iš principo tai galima padaryti, tačiau tokiu atveju teks išduoti maisto talonus. Juk tada žlugs ekonomika ir visa Europa dirbs tik tam, kad sukurtų 50 000 tankų vien dėl to, kad tai padarė Sovietų Sąjunga. Vietoj to NATO pasirinko visiškai kitokį karinį požiūrį, kai kovojama ne skaičiais, o organizacija.

 

„Žiūrite į priešą iš toliau, greičiau manevruojate, pranokstate jį tolimojo nuotolio ginklais, dominuojate visuose padaliniuose, įgyjate pranašumą ore. Tai yra koncepcija, kurią NATO šalys naudoja, kai nepasiekiamas ginklų kiekio paritetas. Realybė rodo, kad ši koncepcija veikia", – kalbėjo karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(0)
(68)

Komentarai ()