Japonija ir JAV kurs nepilotuojamų orlaivių navigacijos įrangą  (1)

Japonija ir Jungtinės Valstijos susitarė kartu vykdyti bendrą tyrimų projektą, kuriuo siekiama sukurti alternatyvią nepilotuojamiems orlaiviams (UAV) skirtą navigacijos sistemą, pranešė „Kyodo News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Robototechnikos pasiekimais garsėjančios Japonijos ir sparčiai nepilotuojamų orlaivių technologijas plėtojančių JAV oficialūs atstovai pasirašė sutartį dėl UAV lėktuvams skirto skrydžio kontrolės įrenginio, kuris būtų naudojamas tais atvejais, kai dėl trikdžių nebūtų galima naudotis GPS sistema, kūrimo.

Be to, išvystyta tokia navigacijos technologija leistų sumažinti JAV karinės technikos priklausomybę nuo GPS navigacinės sistemos - tai vienas iš naujausių prioritetinių Pentagono tikslų.

Pranešama, kad būsimosios alternatyvios nepilotuojamų lėktuvų navigacijos sistemos pagrindu taps miniatiūriniai kompiuteriai, analizuojantys vietovės paviršiaus, kurį stebi UAV vaizdo kameros ir davikliai, ypatumus ir užtikrinantys tikslų skrydžio kursą bei stabilumą.

Pastaruoju metu daugėja pranešimų apie JAV ketinimus išplėsti prieš Talibano kovotojus Pakistane nukreiptas atakas naudojant nepilotuojamus orlaivius, tad sutartis dėl bendradarbiavimo kuriant UAV navigacijos įrangą Japonijoje gali sukelti teisinio pobūdžio abejonių. Ši šalis tradiciškai draudžia ginkluotės eksportą į tas valstybes, kurios yra įsitraukusios į tarptautinius konfliktus, teigiama pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)