„Wagner“ pateko į spąstus: Ukrainos karys paskelbė, kokios skerdynės prasidėjo Soledare (Video)  ()

Soledaro miestas Donecko srityje, dėl kurio vyksta įnirtingi mūšiai, iki sausio 13-osios vakaro nebuvo kontroliuojamas nė vienos pusės. Tai tiesiogiai per TV kanalą „Freedom“ sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas Petro Vološčenka.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-14 „Wagner“ pateko į spąstus: Ukrainos karys paskelbė, kokios skerdynės prasidėjo Soledare (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Miestas nėra kontroliuojamas „Wagner“ ar Rusijos karinių grupių. Vyksta miesto mūšiai, kuriuose įstrigo abi pusės. Nė viena pusė neturi pranašumo“, – situaciją apibūdino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas Petro Vološčenka.

Ukrainos kariškiai puikiai koordinuoja pilotų darbą su artilerija ir vakarietiškais tiksliaisiais ginklais.

„Jie (Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos) atvažiuoja, fotografuoja. Mes tai vadiname atsisveikinimo asmenuke. Ir po to jie miršta. Ir tai vyksta reguliariai“, – informavo Vološčenka.

Rusijos samdiniai užėmė tam tikrą Soledaro dalį, tačiau ši dalis yra nuolat prižiūrima Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro žvalgybos. Ukrainos kariuomenė koordinuoja tikslius smūgius priešo koncentracijos zonoje, sako Vološčenka.

„Wagner“ pateko į spąstus, nes miestas jiems pasirodė nepatogus – jie negali išsivežti sunkiosios technikos ir dirbti su tolimojo nuotolio artilerija. Vyksta priešpriešinės baterijos ir artilerijos dvikovos, pridūrė kariškis.

Kai tik rusai mažomis grupėmis žengia į priekį, perduodamos koordinatės ir įvyksta pralaimėjimas. Miesto mūšiai tokiomis sąlygomis yra nepaprastai nepatogūs priešui. RF ginkluotosios pajėgos mieste patiria milžiniškų nuostolių .

 

„Namai pereina iš vienų rankų į kitas. Kai kuriose srityse Ukrainos ginkluotosios pajėgos eina į kontrataką. Oras pagerėjo, tapo šiltesnis, atvyko pastiprinimas“, – apibendrino Vološčenka.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas sausio 13-osios vakarinėje ataskaitoje pranešė, kad mūšiai dėl Soledaro tęsiasi Bachmuto kryptimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(143)
(5)
(138)

Komentarai ()

Susijusios žymos: