„Google“ sukūrė koncepcinį veidrodį saulės jėgainėms  (5)

Pranešama, jog kompanijos „Google“ inžinieriai sukūrė šiluminėms saulės jėgainėms skirto veidrodžio prototipą. Manoma, kad tokio veidrodžio naudojimas leis dvigubai sumažinti šių jėgainių statybos kainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bill Weihl, „žaliosios“ energetikos padalinio vadovas, pareiškė, kad jei naujojo veidrodžio bandymai vyks sėkmingai, jo masinė gamyba galės prasidėti po 1-3 metų.

Šiluminės saulės jėgainės elektros energiją iš Saulės energijos gamina netiesioginiu būdu - Saulės spinduliai koncentruojami į kaitinamą elementą, kuris surinktą šilumą panaudoja garų kaitinimui - pastarieji, kaip ir įprastose šiluminėse elektrinėse, verčia suktis elektrą gaminančias turbinas. Tokių jėgainių vienas iš pagrindinių elementų yra veidrodžiai - jie atspindi Saulės spindulius ir fokusuoja reikiamame taške.

Projektuodami naujo tipo veidrodžius „Google“ inžinieriai stengėsi pritaikyti netipines medžiagos, kurios leistų sumažinti gamybos kaštus. Kol kas dėl komercinių tikslų techninės detalės neatskleidžiamos, tačiau pažymima, jog naujais veidrodžiais susidomėjimą išreiškė su saulės energija dirbančios kompanijos eSolar ir BrightSource. Tikimasi, jog naujoji technologija šiluminių saulės jėgainių kainą galėtų sumažinti ne mažiau kaip 2 kartus.

Tai dar vienas rimtas interneto kompanijos „Google“ žingsnis į energetikos rinką. Ji jau senai investuoja lėšas į energiją taupančias ir „žaliąsias“ technologijas, siekdama padaryti jas pigesnes. Neseniai kompanija pateikė JAV federalinei energetikos reguliavimo komisijai prašymą suteikti licenciją, leisiančią pilnateisiškai veikti energetikos sektoriuje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)