Rusija skelbia apie „sėkmę“ Zaporožės kryptimi - ISW atskleidė paslaptį, kas vyksta  ()

Dėl nuolatinių blogų žinių iš Bachmuto srities Rusijos gynybos ministerija nusprendė paskelbti apie savo „sėkmę" fronte Zaporožės kryptimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ISW analitikai tam paskelbė priežastį. Praėjusios savaitės pabaigoje Rusijos gynybos ministerija prakalbo neva nedidelę pažangą Zaporožės kryptimi. Maskvoje sakoma, kad Rusijos kariuomenei per kautynes ​​pavyko įsitvirtinti palankesnėse vietovėse.

Tačiau Karo studijų instituto (ISW) analitikai paneigė Rusijos gynybos ministerijos informaciją. Be to, net Rusijos karo tinklaraštininkai netiki užpuolikų „sėkme" Zaporožės zonoje.

ISW analitikai, išsamiai ištyrę informaciją iš atvirų šaltinių, pripažino, kad per pastarąsias 72 valandas Rusijos armija Zaporožės kryptimi nieko nepasiekė. Sausio 22 d. Rusijos gynybos ministerija paskelbė, kad oro gynybos pajėgų kariai Zaporožės srityje gali užimti palankesnes pozicijas. Kolaborantas Vladimiras Rogovas netgi pareiškė, jog okupantams pavyko užgrobti nemažai gyvenviečių, tarp jų Maly Shcherbaki, Malaya Tokmachka, Belogorye ir kt.

Tačiau nėra nei vieno V. Rogovo ir Rusijos gynybos ministerijos teiginių patvirtinimo. Tuo pačiu metu patikimai žinoma, kad laikotarpiu nuo sausio 21 iki 22 dienos užpuolikai kovėsi laukuose, esančiuose 2–3 km atstumu nuo Novodanilovkos ir Maly Shcherbaky.

 

Negana to, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas rodė kadrus iš mūšių Zaporožės kryptimi, kai buvo sunaikintos apie 5 priešo pėstininkų kovos mašinos, vienas tankas ir likviduota iki 30 įsibrovėlių.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(2)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: